Hjemmelaget Blomkålsuppe – med salt, syrlig og sterkt tilbehør

Høsten er det tid for supper. Det er enkelog sunn mat, men trenger ikke være kjedelig. Jeg har sagt det mange ganger tidligere, men litt pulver i en «Toro» pose som blandes med vann kan aldri erstatte en gode råvarer på smak, næringsinnhold og matglede. Blomkålsuppe er en velkjent suppe som både store og små liker. Den blir litt mer spennende når du tilsetter litt gode smaker som topping. Her har jeg brukt sprøstekt Serrano, chili og syltet rødløk. Det gir styrke, syrlighet og salt til retten. Det er også veldig godt med brødkrutonger, bacon osv.

bl.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppskrift:

  • 1 blomkål
  • 1 liter h melk
  • 2 sjalottløk
  • litt grønnsakskraft.
  • serranoskinke eller spekeskinke
  • syltet rødløk
  • ristet sort pepper og maldonsalt.
  • olivenolje
  • chilli

Hvordan:

Skrell blomkål og del i pene buketter. Sett på en kjele med litt olivenolje i bunn. Tilsett sjalottløk og stek til blanke. tilsett blomkål (alt sammen) og 1 liter melk. + litt grønnsaksbuljong.. etter noen minutter plukker du ut noen fine blomkål (til pynt) og kok resten videre. Kok ca 25 minutter og kjør helt glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Serranoskinke: legg i ovn på bakepapir i ca 1o min på 200 grader. Følg med så det ikke brenner seg.

Hell suppe i en bolle, pynt med syltet rødløk, sprøstekt serranoskink, chilli og nykvernet pepper og avslutt med noen dråper god olivenolje. Da er det bare å sette seg ned å nyte maten. Denne suppen er utrolig godt og masse næring. Lykke til.

blomkålsuppe

EF222D46-4A33-4F56-A584F79587E4C4FA-D0338E57-4900-4A6D-979C168A26406BB3

Kommenter