Lasagne – Laget med kjærlighet på en ordentlig Italiensk oppskrift.

Lasagne er kanskje den ultimate helgematen og passer veldig godt selv når man får gjester. Denne Italienske retten er elsket av alle og jeg har prøvd mange forskjellige varianter før jeg havnet på denne oppskriften. Denne er basert på de klassiske Italienske oppskriftene og tilpasset for å finne det beste resultatet. Det er et must å lage en god tomatsaus og en god ostesaus for å lage en Lasagne. Det tar litt tid, men fordelen er at dette kan du gjøre lenge før middag. Her er det bare å finne frem rødvinen og sette seg godt tilrette rundt spisebordet. Jeg lager alltid en stor form når jeg først lager Lasagne. Det smaker fortreffelig som restemat også. Server gjerne med noen hjemmelagde hvitløksbrød og en syrlig salat til.

Oppskrift Tomatsaus:

 • 800 gram kjøttdeig
 • 3 gulrøtter
 • 1 gul løk
 • 2 stangselleri
 • 5-10 fedd hvitløk.
 • 1 boks tomatpure
 • 2 bokser hakkede tomater (god kvalitet)
 • Litt oksekraft

lasagne4

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppskrift ostesaus:

 • 3 spiseskjeer med smør
 • 3 spiseskjeer med hvetemel
 • ca 8 dl melk
 • ridderost og parmasan.
 • dijonsennep
 • revet muskatnøtt.

lasagne3

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan:

Stek kjøttdeig på høy varme og legg til side. Kutt opp løk, gulrøtter og hvitløk og legg i kjele. stek til de er myke. Tilsett stangselleri og tomatpure og litt sukker. Stek litt før du tilsetter hakkede tomater, oksekraft og kjøttdeig. Kok i ca 45 min og smak til med salt og pepper. Sausen skal være ganske fast og ikke flytende.

Ostesaus: smelt smør og rør inn melet. Tilsett melk litt og litt og rør godt så det ikke blir klumper. Kok 4-5 min og tilsett ridderost og parmasan og en spiseskje med dijonsennep. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Legg lagvis i en ildfastform. start med ostesaus, pastaplater, kjøttsaus.  Prøv å få fire lag og avslutt med ostesaus. strø over litt ekstra parmasan. litt olivenolje, salt og pepper

Stek i ovnen på varmluft 25 minutter på 200 grader. Husk å la Lasagnen hvile i 10 minutter før servering. Server gjerne en frisk salat og hvitløksbrød til.

lasagne2

6 kommentarer Legg til din

 1. Kjell Tore sier:

  Mmmmmmm….ser deilig ut. Men hvor mye ost skal man bruke i ostesausen? Skal man få en gitt konsistens på den?

  1. janhenriks sier:

   ca 50 gram ridderost og 50 gram parmasan.. skal være som en veldig tjukk hvit saus..

 2. Kristofer sier:

  Varför inte toppa lasagnen med parmesan och ha en dash rödvin i bolognesen samt lite Worcester sås? 🙂

  1. janhenriks sier:

   «Legg lagvis i en ildfastform. start med ostesaus, pastaplater, kjøttsaus… prøv å få fire lag og avslutt med ostesaus. strø over litt ekstra parmasan. litt olivenolje, salt og pepper» he he he. som skrevet i innlegget så pleier jeg også å avslutte med parmesan. Rødvin fungerer bra som syre til sausen. Viktig å smake seg til så det er en bra balanse i retten. Lykke til 🙂

 3. Ann-Marit Bjørnson sier:

  Hvor mange personer regner du til denne oppskriften?

  1. janhenriks sier:

   Den er til 4 voksne og da har du mest sannsynlig litt rester også 😀

Kommenter