Sousvide mørbrad Sandwich

Sousvide mørbrad, servert på focaccia med tzatsiki, fetaost, salsa verde, ristede pinjekjerner og syltet rødløk.

Dette er en fantastisk god kombinasjon av råvarer og smaker. Fatet jeg satt frem til gjestene forsvant før jeg hadde rukket å fortelle hva det var… fornøyde nikk og sultende blikk etter påfyll. Etter maten fikk jeg mange komplimenter for denne retten. Ikke er det vanskelig og kan forberedes i god tid før gjestene kommer.

Oppskrift focaccia:focca.jpg

 • 1 kg mel
 • 1 liter vann
 • 1 pakke gjær
 • 10gram salt.
miks sammen i kjøkkenmaskin og sett til heving på et lunt sted i 40 min… Deigen skal være rennede og full av luft/bobler… Gjør klar en langpanne med bakepapir.. VIKTIG. hell på olivenolje og salt på papiret før du heller over røren. (da blir bunnen mye bedre)
Knus sammen chilli, hvitløk, og olivenolje og smør over hele focaccia`n. dytt ned noen gode oliven i røren og strø over godt salt.
Stek på 250 grader varmluft midt i ovnen i ca 25 min. hvil før servering.
focc.jpg
Oppskrift Salsa verde:(grønn saus)
ta en plante med mynte, en plante bladpersille, 2 fedd hvitløk, 2 grønne chilli og litt sintron og kjør i blender… spe på med nøytral olje… smak til med litt salt og eventuelt mer syre (sitron) hell i en bolle eller spruteflaske.. den er klar til servering.
salsa verde.jpg
Oppskrift mørbrad sous vide.
finn et fint stykke mørbrad eller høyrygg.. vakumer sammen med litt smør og noen urter og legg i sousvide maskin i 3-4 timer på 56 grader. Ta ut å stek på høy varme i en panne eller grill. Når avkjølt skjær i tynne skiver og strø på litt maldonsalt.
Oppskrift tzatsiki:
Bruk god gresk yoghurt. bruks hvitløkspresse og press i 1-2 fedd hvitløk. riv 1 agurk på rivjern og press ut vannet.. bland sammen og smak til med salt og sitronsaft.
 Skjær focaccia i pene rektangler.. legg på litt tzatsiki og fetaost. legg på en pen skive med mørbrad og pynt med pinjekjerner, salsaverde, persille og syltet rødløk.
beef sandwich
Da er det bare å smile og spise… restene passer perfekt til en sandwich dagen etterpå!
sandwich.jpg<a href=»http://blogglisten.no/blogg/www.gladkokken.com/»><img src=»http://blogglisten.no/img/blogglisten.png» alt=»Blogglisten» /></a>< img height=»0″ border=»0″ width=»0″ alt=»hits» src=»http://hits.blogsoft.org/?eid=2042″ />

 

3 kommentarer Legg til din

 1. Anna sier:

  Denne har jeg smakt og den var fantastisk god.

 2. Minimia sier:

  Salsa verde uten kapers og ansjos? Og med chili? Vel er det en grønn saus, men salsa verde er det IKKE.

  1. janhenriks sier:

   Hei Minimia. Det er mange måter å lage en Salsa verde. Det er veldig godt med kapers og ansjos også.

Kommenter