Brokkoli og avokado suppe

den

Dette er en veldig god og næringsfull suppe som passer både til middag og kvelds.. Den tar ca 20 minutter å lage og det er en spennende kombinasjon av smaker

Oppskrift:brokkoli.jpg

  • 1 brokkoli
  • 1 sjalotløk
  • litt cayenne
  • rømme eller creme fraiche
  • kyllingkraft. (helst ikke terning)
  • 2 stk avokado.
  • litt sitron, salt og pepper.

Hvordan: Finhakk sjalottløk og legg i en kjele med litt olivenolje på middels varme. Del opp brokkoli i små «buketter» og del stilken i små firkanter. Når løken har blitt myk og blank tilsett all brokkolien i kjelen. Tilsett så ca  1 liter kyllingkraft og kok i vei.. etter va 5 minutter ta opp noen fine brokkoli buketter( til pynt) og kok videre.. Når suppen har kokt i ca 15 minutter ta kjelen til side og kjør glatt med en stavmikser. Tilsett 1-2 avokado (avhenger av str) og kjør videre med stavmikseren. I denne suppen er det avokadoen som gir fylde til suppen. Det er viktig at ikke suppen koker etter du har tilsatt avokado. (da blir smaken besk) smakt til suppen med salt, pepper og sitronsaft..

Hell suppen i en tallerken, pynt med litt brokkoli og creme fraische.. Ta noen få dråper Olivenolje på og litt nykvernet pepper.

Da har du en spennende og næringsrik suppe som smaker veldig godt! Lykke til 🙂

brok suppe

Kommenter