Tomat og mozzarella smørbrød

den

En sommerlig frisk lunsj som er enkelt og lage og smaker helt fortreffelig!

Oppskrift:

 • brød (gjerne olivenbrød eller noe annet godt)
 • pesto (oppskrift er nedenfor) ikke bruk ferdigkjøpt.pesto.jpg
 • modne tomater
 • fersk mozzarello
 • hvitløk
 • god olivenolje.
 • salt og pepper

Ta en brødskive eller to og stek i tørr panne til det får en gylden farge. Ta ut brødskivene og gni på fersk hvitløk og ta på litt god olivenolje, salt og pepper før de får et par minutter til i stekepannen. Da får du et crispy og smakfullt brød.

Legg skivene på en tallerken og smør på godt med hjemmelaget pesto. Skjær mozzarello og tomater i pene skiver og legg annen hver som vist på bildet. til slutt hell over litt olivenolje, litt mer pest og pynt med et basilikums blad… Kanskje den perfekte lunsj en varm sommerdag…

Oppskrift pesto:

Det letteste er å bruke en blender eller stavmikser, men hvis du har en morter anbefaler jeg på det sterkeste å bruke denne. da får du en litt grovere konsistens og får presset smakene mer ut i pestoen.

 • 1 plante med basilikumsalsa verde
 • pinjekjerner
 • parmasan 40 gram
 • hvitløk
 • sitron
 • nøytral olje + litt olivenolje.
 • salt og pepper.

Hvordan: start med å steke pinjekjerner i en tørr panne til de får en lett brunet farge. Ha hvitløk, basilikumsbladene i en blender/morter og knus godt sammen. ta oppi litt finrevet parmasan og litt olivenolje.. kjør glatt. spe på med rapsolje til du får ønsket mengde og konsistens. smak til med salt, pepper og sitronsaft.

tomat og mozarella

Kommenter