Djevel egg med avokado og chilli

den

Djevelegg er en klassiker, her servert med en liten vri. Kombinasjonen av egg og chili er veldig godt. Når du i tillegg får inn smaken av deilig Dijon sennep, godt smør og avokado kan det hende du får en ny favoritt til helg frokosten. Det er utrolig enkelt å lage!

Oppskrift:

  • 4 hardkokte egg
  • 4 ts med godt smør (ikke margarin eller noe lettvarianter)
  • 4 ts med Dijon sennep
  • 2 modne avokadoer
  • Rundstykker, brød eller liknende
  • Chilli saus. ( til denne retten bruker jeg Sriracha )

Hvordan:

Kok eggene til de er hardkokte og skyll i kaldt vann. Ta av skallet og del eggene i to med en skarp kniv. Vipp ut eggeplommene med en teskje og putt i en bolle. Knus eggene med en gaffel eller kjør igjennom en sil for enda finere konsistens og bland med 1 ts romtemperert godt smør og 1 ts Dijon sennep pr eggeplomme.  Del opp eggehvitene og avokodo i skiver. Legg pent på et rundstykke/brødskive og legg eggeblandingen oppå. Ta på chili mengde etter ønske, men her er det viktig å ikke være en pingle 🙂 det skal være litt spicy! Pynt gjerne med urter. Dette er lett som en plett! God frokost.

djevel2.jpg

Kommenter