Kylling med pesto og deilige grønnsaker

Kylling og pesto passer som hånd i hanske. Dette er en sunn og veldig god middag med masse næring. Til kyllingen har jeg en potet, squash og vårløk salat. Crispy asparges, brokkoli, pinjekjerner og parmesan. Dette er en kombinasjon som smaker fantastisk og ser veldig innbydende ut.

Oppskrift:

  • kylling
  • poteter
  • squash
  • vårløk
  • brokkoli
  • asparges
  • parmesan
  • pinjekjerner
  • hjemmelaget pesto.

 

kyl2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan:

Ved siden av kyllingen er det grønnsakene som hever denne retten til en veldig smakfull middag. Det er derfor veldig viktig at man behandler grønnsakene på en riktig måte. Dette gjør at farge, konsistens og smak blir best mulig.

kyl6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg starter med å kutte opp poteter i små terninger. legg potetene i en stekepanne med litt godt smør og stek til de får en gylden farge. Tilsett så squash i terninger og stek noen minutter til. Rett før servering tilsett vårløk, salt og pepper og skru ned varmen frem til servering.

Kok opp godt saltet vann og tilsett brokkoli. kok i noen få minutter og legg direkte over i iskaldt vann. Gjør akkurat det samme med aspargesen. Når man putter grønnsaker i iskaldt vann stopper kokeprosessen og maten beholder en veldig fin farge og får en ekstra crispy konsistens. Rett før servering tar jeg litt smør i en varm stekepanne og gir brokkolien og aspargesen en kjapp oppvarming .

kyl9.jpg

 

 

 

 

 

kyl8.jpg

Nå er det  bare å steke kyllingfileten, lage pesto (eller kjøpe ferdig), riste litt pinjekjerner og rive/kutte opp parmesan. Når jeg steker kyllingfilet i panne liker jeg å starte med en ganske høy varme. Dette for å gi en fin farge og skorpe. Etter du har stekt begge sider av fileten skru ned varmen og stek ferdig. Viktig at kylling bryst ikke får for mye varme da blir det fort tørt. Følg godt med.

kyl7.jpg

Nå er det bare å dandere tallerkenen på en penest mulig måte og servere 🙂 Jeg starter med godt med pesto på tallerkenen, så legger jeg potet og squash blandingen, brokkoli, asparges og kyllingfileten. Avslutt med å ta på pinjekjerner, parmesan og litt ekstra pesto.

Da er det bare å nyte en deilig, fargerik og næringsfull middag.

kyl1.jpg

Kommenter