Spareribs til perfeksjon.

Spareribs er fantastisk godt! for meg er gode spareribs noe av det beste man kan legge på grillen når grillsesongen nå starter. Det er utrolig smakfult og det vekker den indre neandertaleren i meg. Spareribs skal spises med hendene. Det skal være grisete, mørt og du skal sitte med igjen med et stort tilfreds smil og en mett mage. Det krever litt innsats for å få perfekte spareribs, men det er helt klart verdt det!

Kjøp inn gode spareribs fra slakteren eller butikken. De MÅ være rå og ubehandlet. Kjøp inn litt ekstra for det går unna mye. En fordel er at spareribs er billig å kjøpe inn. Jeg pleier å beregne 2 sider til hver person hvis det ikke kombineres med annen grillmat.

En utrolig viktig ting er å starte med å ta av hinnen på baksiden. Den letteste måten å gjøre dette på er å skjære forsiktig med kniv helt i enden av ribbesiden, ta tak med kjøkkenpapir eller lignende og dra de av. Hvis du ikke fjerner dette blir de ikke møre og marinaden trekker ikke like godt innspare4.jpg

Når du har fjernet hinne på baksiden flytter du de over en stor ildfast form. Nå skal du tilsette marinaden til spareribsene.

Oppskrift marinade:spare3

 • 0,5 liter øl
 • 3 røde  chili
 • 6 sjalotløk
 • 10 hvitløksfed
 • saften av 1 lime
 • litt salt og pepper.

Dekk helt med aluminiumsfolie og sett i kjøleskap i et par timer.

Sett ovnen på 150 grader varmluft og sett inn formen (med folie over) og stek/damp i 1,5 timer. Nå er spareribsene blitt møre og klare for å ta til seg en fantastisk barbeque saus.

Oppskrift Barbeque saus med Bacardi 8spare2.jpg

 • 1,2 dl Heinz Ketchup
 • 1,2 dl Soya saus
 • 1,2 dl Worchestershire saus
 • 1,2 dl Bacardi 8 eller annen god rom.
 • 2,4dl Chilli saus.
 • 4,6 dl Brunt sukker.
 • 6 hvitløksfedd
 • 2 ss med Dijon sennep.
 • saften av 1 lime.

Hvordan:

Finhakk løk og hvitløk og stek i nøytral olje til myk. Tilsett alle ingrediensene i kjelen og kok i 5 minutter. Hell i kraften fra spareribs marinaden og kok inn til passe konsistens.

Hell Barbeque sausen over de dampede spareribsene og bland forsiktig med kjærlighet så alle ribsene er godt dekt med saus. Dekk til formen på nytt med plastfolie og sett i kjøleskap i 1-2 dager. Da trekker den deilige smaken seg ordentlig inn i spareribsene. Ta formen ut av kjøleskap 1-2 timer før de skal grilles. Grilles på indirekte varme eller svak varme. De kan lett brenne seg. Smør på mer av sausen hele tiden mens de grilles. Ta resten av sausen i en bolle. Spareribs passer perfekt med hjemmelagde pommesfrites, coleslow, chillibeans, mais, løkringer osv..

Nå er det bare å brette opp armene og spise til du blir flau 🙂

spareribs

 

 

 

 

 

Kommenter