Kylling med couscous, tzatziki og salsa verde.

Dette er en sommerlig og deilig rett. Jeg elsker couscous og om sommeren spiser jeg mye av det. Det er lett å lage, tåler flere dager i kjøleskapet og det er et veldig godt tilbehør til grillmat. Dagens rett er en av mine favoritter. Kylling, couscous, tzatziki og salsa verde. Det høres litt komplisert ut, men det er helt feil! Dette er lett og jeg skal gå grundig igjennom hvordan de forskjellige elementene lages. Med dette tilbehøret kan du også bytte ut kylling med svin, lam eller okse. Så lærer du dette har du flere spennende retter å servere til våren/sommeren.

Oppskrift Couscous:kos10.jpg

 • 2 dl couscous. (fullkorn)
 • 2 dl kyllingkraft (kan bruke terning)
 • 1 ts salt
 • 1 ss smør
 • agurk
 • tomater
 • rødløk
 • chilli
 • sitron
 • litt olivenolje

Kok opp 2 dl kyllingkraft (ikke bruk salt hvis du bruker terning) trekk kjelen til side og tilsett couscous`n. Rør rundt med en gaffel og la trekke i ca 3 minutter. Tilsett 1 ss smør og la dette trekke inn i couscous`n. La kjelen stå å kjøle seg litt ned når du kutter grønnsaker. Kutt opp agurk, tomat, rødløk, chilli i små terninger. Legg i en bolle og tilsett couscous. Rør rundt og smak til med litt olivenolje, sitronsaft og salt. Smakene trekker enda bedre inn hvis den får stå litt. Så enkelt er det å lage en god couscous salat 🙂

Oppskrift Tzatzik:

Dette er veldig enkelt og en sunn god dressing/saus som passer veldig godt til grillet kjøtt. Den er milde gode smaken kan gjerne kombineres med en litt mer spicy dressing. som i denne oppskriften salsa verde.kos5.jpg

 • yoghurt naturel
 • sitron
 • 1 agurk
 • 2 fedd hvitløk
 • salt og pepper.

Riv agurken på et rivjern og press ut vannet. Ta 2-3 fedd hvitløk og press igjennom en hvitløks presse. Tilsett i yoghurten og smak til med sitron, salt og pepper. La stå i kjøleskapet frem til servering.

Oppskrift Salsa verde:kos6.jpg

 • Koriander
 • persille
 • nøytral olje
 • grønne chilli
 • salt og pepper
 • lime eller sitron
 • hvitløk.

Salsa verde betyr grønn saus. Så dette er kun en utgave av en grønn saus. Bruk gjerne de urtene du har tilgjengelige. Jeg synes det er godt at en salsa verde er litt sterk så jeg bruker alltid grønne chili. Bland alle ingredienser utenom olje i en bolle og bruk en stavmikser eller blender og kjør glatt. tilsett olje i en tynn stråle mens du rører eller direkte i blenderen mens den går. Smak til med lime/sitron og salt. Denne tåler å stå flere dager i kjøleskapet.

Nå gjenstår den hyggeligste delen. Legg pent opp på en tallerken, server og nyt. Jeg synes det er best å legge couscous på tallerkenen først. Deretter litt tzatziki (ikke ta så mye at couscousen ikke synes. Ta deretter på salsa verde og avslutt med Kyllingen i skiver pent bortover. Pynt med noen dråper god  olivenolje og noen pene urter. Lykke til!

kos1

 

 

Kommenter