Saftige og deilige Italienske kjøttboller med pasta – Elsket av store og små

Dette er en klassiker som både store og små elsker. Dette er smakene av Italia! En enkel rett å lage og det er veldig godt. Hemmeligheten her er å bruke loff og parmesan som gir en fantastisk smak og den konsistensen som man ønsker. Disse deilige, myke og smakfulle  kjøttbollene tar tankene til Lady og landstrykeren, rutete duker og varmere strøk.

Oppskrift:

 • 500 g kjøttdeig
 • 2 skiver loff
 • litt melk
 • 1 løk
 • 1 chili
 • 3-4 fedd hvitløk
 • basilikum
 • olivenolje
 • parmesan
 • fennikelfrø
 • paprika krydder
 • salt og pepper
 • Hjemmelaget pasta eller kjøpt.

Hvordan:

Start med å kutte 2 skiver loff, skjær av kantene og del opp i biter. Legg til bløt i en bolle med litt melk. Loffen løser seg opp og er med å gi den perfekte konsistens på kjøttbollene.

spag14

 

 

 

Fin kutt (veldig viktig at dette er veldig finkuttet) løk, chili og hvitløk og putt i en stor kjele med litt nøytral olje. Stek til de får litt farge og er myke. Bland sammen 2 ts salt, 1 ts pepper, fennikelfrø og paprika krydder og mos med en morter eller noe annet hardt.

spag8.jpg

Riv opp 50 gram parmesan og finhakk litt basilikum. Bland alt sammen godt i en bolle.

spag9.jpg

 

 

 

 

 

Nå er det bare å begynne å forme fine runde kjøttboller. Det lønner seg å jobbe med våte hender da blir ikke farsen så klebrig. Trill ut fine boller på et bakepapir. Kjøttbollene må ikke være større enn at det føles naturlig å ta det i en bit.

 

Varm opp en kjele med nøytral olje og stek kjøttbollene. De skal får en ganske mørk farge. Det er ikke så viktig om de er gjennomstekt, da de skal koke etterpå.

spag6spag7

Når du er ferdig med å steke bollene, hell i 2 dl rødvin i pannen og la den redusere inn i et par minutter. Hell på en boks med gode hermetiske tomater og rør rundt. Putt kjøttbollene tilbake i pannen med tomatsausen og la de koke i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett litt finhakket basilikum rett før servering.

spag3spag4

Kok opp pastaen og vend inn i tomatsausen. Legg pent på en tallerken, strø over parmesan og pynt med basilikum. Avslutt med noen gode dråper med olivenolje. Da er det bare å sette seg ned å nyte en deilig Italiensk pastarett. Dette er hverdagsmat, men smaker som et festmåltid!

spag2.jpg

2 kommentarer Legg til din

 1. Eirin sier:

  Hei! Det her ser skikkelig godt ut! Hvor mye er litt fenikkelfrø sånn cirka og hvor mye melk til loffen? Noen spiseskjeer?
  Ellers har jeg nettopp oppdaget matsiden din og den virker utrolig flott! Good work!

  1. janhenriks sier:

   Hei Eirin. Litt fennikelfrø er ca 2 ss. Til loffen pleier jeg bare å helle på til det dekker og helle av resterende melk før jeg tilsetter den myke loffen sammen med kjøttdeigen. (1-2 dl melk). Hyggelig at du liker siden 🙂 kommer nye spennende oppskrifter ca 2 ganger pr uke fremover. Har også laget en facebook side som heter Gladkokken. Blir veldig glad hvis du liker og deler med matglade venner. Lykke til. Mvh Jan Henrik

Kommenter