Coleslaw – Perfekt tilbehør til grillmat!

den

Coleslaw er en utrolig anvendelig salat. Om sommeren passer dette perfekt ved siden av grillmaten og tar hjemmelagde hamburgere til nye høyder. Den milde smaken kombinert med crispy grønnsaker og søte epler passer veldig godt sammen med all grillmat. Det er enkelt å lage, tar kort tid  og holder mange dager i kjøleskapet. Passer til pølser, hamburgere, koteletter, kylling, svin og okse! Den milde smaken gjør dette veldig barnevennlig og en fin måte og få i seg litt ekstra grønnsaker.

Ingredienser:cole3.jpg

 • 1 hodekål
 • 4 gulrøtter
 • 2 epler
 • 1 boks creme Fraiche
 • 2 ss majones
 • 2 ss Lettrømme
 • 3 ts eplecidereddik
 • 3 ts Dijon sennepcole2.jpg
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 rød chili
 • 2-3 vårløk
 • salt, pepper og sukker.

 

Hvordan:

Start med å rive av de ytterste bladene av hodekålen. Kutt hodekålen i 4, skjær bort den harde stilken og skjær resten i tynne strimler. Legg i en bolle med vann eller en salatslynge. Skrell gulrøttene og riv på et rivjern. Skrell eplene og riv. Det er viktig å presse litt av eplesaften ut av eplene hvis ikke blir det litt mye væske. Hell vann av den strimlede hodekålen og tørk med et kjøkkenhåndkle eller bruk salatslynge. Putt hodekål, gulrot og eplene i en stor bolle. Finn frem en ny bolle og tilsett de resterende ingrediensene for å lage dressingen. Smak til dressingen med litt salt, pepper, sukker og eventuelt litt mer eplecidereddik. Bland alt sammen i en stor bolle ta på plasfolie og sett i kjøleskapet. Nå er coleslaw`n ferdig! Den smaker enda bedre etter noen timer i kjøleskapet eller dagen etterpå.

cole1.jpg

 

Kommenter