Bondeomelet – Gjør om matrestene til et deilig måltid.

Bondeomelet er superenkelt å lage, du blir kvitt restene i kjøleskapet og det smaker veldig godt. Dette er ikke den mest spennende retten, men det er noen små ting du kan gjøre for å få et bedre resultat. En ting som gjør meg glad er når jeg ut i fra noen rester kan lage et godt måltid. Jeg pleier alltid å ha egg i kjøleskapet og ofte er det rester av grønnsaker, poteter, pølser, oster osv. Denne retten liker både store og små å kan serveres som frokost, lunsj eller i matpakka.

omelet1

Oppskrift:

  • 5 egg
  • 1 ss vann
  • 1 ss smør
  • 1 ts bakepulver
  • salt og pepper.
  • bacon/pølser/skinke eller liknende
  • rester av grønnsaker
  • rester av ost.

omelet3

Hvordan:

I denne retten i tillegg til eggeblandingen brukte jeg løk, paprika, chili, squash, asparges, pinjekjerner, bacon, rester av ost. Her kan man bruke det man har i kjøleskapet, men jeg har alltid med litt løk og litt ost på toppen hever smaken veldig på denne retten. Start med å steke rester i en panne til det har blitt mykt og ferdig. Tiden på stekningen her varierer litt med det du har i pannen. Husk å starte med det som tar lengst tid og avslutt med grønnsaker som tar kort tid f.eks paprika osv.

omelet4.png

Bland sammen 5 egg, litt vann, 1 ts bakepulver og godt med salt og pepper. Jeg pleier å bruke en stavmikser for å få en mest mulig luftig røre, men det fungerer bra med en visp også. Hell eggeblandingen over grønnsakene i pannen og ta litt ost på toppen. Legg på et lokk eller eventuelt litt aluminiumsfolie og skru ned varmen. På en ovn fra 1-9 i varme ville jeg satt den på 4. Det er viktig at det ikke blir for varmt for da blir bunnen brent og det er ikke noe godt.

Etter ca 10 minutter er bondeomeletten ferdig. Den er ferdig når røren på toppen har stivnet. Del opp i «pizzabiter» og legg på en brødskive/rundstykke. Nå kan du spise et godt måltid og ha god samvittighet for å ikke måtte kaste mat 🙂

omelet8

Kommenter