Et fast tilbehør til 17.mai maten – Potetsalat.

den

Så enkelt og så godt! Potetsalat kan lages på utrolig mange måter, noen mer heldige enn andre 🙂 Å kjøpe potetsalat ferdig er totalt unødvendig. Det smaker ikke i nærheten av så bra som hjemmelaget. Denne oppskriften på potetsalat fungerer veldig godt til spekemat, pølser, grillmat osv. En god potetsalat trenger syre, hvis ikke blir det fort en litt for fettete opplevelse. Prøv denne oppskriften og jeg håper du ikke kjøper potetsalat ferdig på butikken igjen.  potet8.png

Oppskrift:

 • 1 kg amadine poteter eller kokefaste.
 • 1 rødløk
 • 2 ts Dijon sennep
 • 1 ts eplecidereddik
 • saften av 1/2 lime
 • litt persille
 • litt olivenolje
 • litt rapsolje
 • 1 eggeplomme
 • 1,5 dl Creme Fraiche
 • gressløk/ vårløk

 

Hvordan:

Start med å skylle potetene godt. Kutt de opp i ganske like biter. En bit skal være en passe munnfull. Legg potetene i saltet vann og kok på medium varme i ca 15 minutter til er ferdige.

Ta en bolle og tilsett eggeplommen, Dijon og eplecider eddik og pisk sammen tilsett nøytral olje i en tynn stråle mens du pisker. (akkurat samme metode som når du lager aioli eller majones. Når røren begynner å tykne bytter du over til olivenolje. total mengde olje skal være ca 2 dl. Tilsett nå saften av 1/2 lime og 1,5 dl creme Fraiche. smak til med salt, pepper og litt sukker. Finkutt persille og rødløk og bland sammen med røren.

potet6.pngpotet5.png

Når potetene er ferdige og har fått dampet litt fra seg, så blander du dette sammen med en slikkepott. La stå i kjøleskapet noen timer så smakene får satt seg skikkelig. Nå er det bare å pynte med litt gressløk, rødløk og persille og servere gjestene. Dette er en frisk potetsalat som passer til både grill og spekemat.

potet4.png potet1.png

Ha en super 17.mai feiring.

Hilsen Gladkokken 🙂

potet3.png

 

4 kommentarer Legg til din

 1. Geir Storberget sier:

  Potetsalaten er testet både til grill- og spekemat, og det smakte veldig godt.👌
  Takk for nok en god oppskrift Jan Henrik😊

  1. janhenriks sier:

   Så hyggelig å høre Geir. Det kommer flere gode oppskrifter fremover og noen gode vintips og drinkoppskrifter.

 2. Lene sier:

  Årets første grilling går av stabelen i kveldingen, og denne potetsalaten står og godgjør seg i kjøleskapet nå. Jeg har også laget krydder rubben din som skal brukes til kyllinglår og lammekoteletter som skal få kose seg på grillen. Takk for gode oppskrifter!

 3. janhenriks sier:

  Så hyggelig!!! Da tror jeg du får en deilig middag i dag 🙂

Kommenter