Lammecarrè – en delikatesse – servert med fløtegratinerte poteter

Dette er så fantastisk godt! Norsk lam er så fantastisk deilig og lammecarre er min favoritt på lammet. Sammen med deilige hjemmelagde fløtegratinerte poteter, sky saus, gulrotpure, asparges og glaserte sjalottløk da har du  et fantastiskt godt måltid.

lam19.jpg

Oppskrift:

  • Lammecarre
  • Fløtegratinerte potete (se oppskrift under)
  • Asparges
  • Gulrot
  • Sjalotløk
  • smør
  • salt, pepper og sukker.

Hvordan:

Denne gangen tilberedte jeg lammet sous vide. Det vil si at kjøttet blir vakum pakket  og ligger i vannbad på en konstant temperatur på 56 grader. Du får også et veldig godt resultat ved å steke lammet i stekepanne og steke videre i ovn på 180 grader med termostat til kjernetemperaturen er 56 grader. lam18.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Det er utrolig viktig å la kjøttet hvile før du skjærer det opp. Dette gir et mer saftig resultat og bedre smak. Gni inn kjøttet med godt med salt og pepper og stek i panne på høy varme 1-2 minutter stek ferdig i ovn. Hvis du lager sousvide lar jeg den ligge på 56 grader i 3 timer og steker i panne etterpå. Rett før servering skjærer du kjøttet i pene skiver. Skjær mellom beina så hvert stykke får et bein.

lam4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Gulrotpure:

Kok opp 4-5 gulrøtter i saltet vann til de er møre. Det tar kortere tid om du kutter gulerøttene i mindre biter. Når gulerøttene er ferdig, hell av vannet, tilsett 1-2 ss smør litt salt, pepper og sukker og kjør glatt med en stavmikser. Hold varmt frem til servering.

lam8

 

 

 

 

 

 

 

Glaserte løk:

Skrell av det ytterste lager på sjalottløken og legg i en kjele. Hell på vann så det akkurat dekker løkene. Strø på litt sukker og la de koke til de er helt møre.

lam7.jpg

Asparges:

Kutt av bunnen på asparges og bruk kun den øverste halvdelen. Kok opp i rikelig med saltet vann 2-3 minutter og legg direkte i isvann. Da beholder aspargesen en veldig fin farge og blir veldig crispy. Rett før servering gi de litt varme i en stekepanne med litt smør og salt og legg på tallerkenen.

lam6.jpg

Lamme sjy:

Etter du har stekt lammekjøttet (eller fra posen hvis du har tilberedt sous vide) hell på litt rødvin og reduser. Sil av og hold varmt. Det skal være ca 50% kraft og 50% vin. Hell noen dråper på hvert kjøttstykke rett før servering.

Oppskrift fantastisk gode fløtegratinerte poteter Fløtegratinerte poteter

 

Legg alle elementene over pent på en tallerken og server. Dette er et utrolig godt måltid som garantert kommer til å imponere dine venner. Server med en god rødvin i glasset.

Lykke til 🙂

lam1

Kommenter