Nyt en av sesongens beste råvarer – Lag en kremet Asparges suppe.

den

Asparges er kanskje den beste grønnsaken jeg vet om. Det er et sikkert tegn på at det nærmer seg sommer! En kremet asparges suppe er deilig på en fin sommerdag enten som forrett eller som hovedrett. I denne suppen har jeg kombinert både hvite og grønne asparges. Suppen lages på ca 20 minutter.

asp1.png

Oppskrift:

  • 1 pakke hvite Asparges
  • 1 pakke grønne Asparges topper
  • 2 ss smør
  • 2 dl fløte
  • 2 sjalotløk
  • 3 dl kyllingbuljong
  • 3 dl melk.
  • 3-4 skiver bacon

Hvordan:

Start med å skrelle de hvite aspargesene. (Det gjør du lettest med en potetskreller eller liknende.) Kutt aspargesen i biter. Kutt toppene av de grønne aspargesene, disse skal vi bruke senere. Sett på en kjele medium varme og putt oppi smøret. Finnhakk sjalotløk og stek til mykt og gyllent. Nå putter du oppi aspargesen hvit + grønn uten toppene, kraft og melk. Kok på middels varme i ca 15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Tilsett fløten og kok i 4-5 minutter til Smak til med salt og pepper! Rett før servering bruker du stavmikseren igjen for å få en deilig luftig og kremet konsistens. De grønne aspargestoppene koker du i 2 minutter i lettsaltet vann. Legg de i isvann frem til servering. Da holder fargen seg fin og konsitensen blir crispy. Tilsett aspargestoppene rett før servering.

Da er det bare å helle opp i en suppeskål, tilsette de grønne toppene, noen urter og deilig sprøstekt bacon!

asp5

 

 

Kommenter