Grillet Salmalaks – sommerlig, enkelt og godt.

den

Om sommeren er det deilig med noen raske, gode og sunne måltider. Jeg er veldig glad i Salmalaks. Husk at du kan velge mellom back loin og belly loin. Hvilket stykke av fisken det er, står øverst i venstre hjørne. Det er en smakssak hvilken del du liker best, men jeg foretrekker Back loin»rygg».Her serverer jeg salmalaksen sammen med en rask salsa laget av mango, avokado, løk, og lime. Hvis du liker litt spicy mat passer det perfekt med litt chili også.

Oppskrift:salma2.jpg

  • Salmalaks
  • mango
  • avokado
  • rødløk
  • lime
  • koriander
  • sitronskive.
  • Brød / foccaccia / ris

 

Hvordan:

Start med å kutte opp mango, avokado og paprika i små terninger. Legg i en bolle og tilsett saften av 1 lime og litt koriander. Smak til med salt og pepper. La stå i kjøleskapet frem til laksen er ferdig grillet. Salsaen kan fint gjøres i stand i forkant og smakene blir bare bedre om den får litt tid i kjøleskapet.

Skjær opp et passe stykke av salmalaksen, smør inn med litt olivenolje og ta på litt nykvernet pepper. Stek salmalaksen på ganske høy varme i grillen eller i en grill panne. Det er viktig å huske olje så den ikke sitter fast. Stek i 2-3 minutter og snu forsiktig før du steker den 1-2 minutter på den andre siden. Jeg liker salmalaksen best når den ikke er helt gjennomstekt.

Finn frem en skive av et godt brød eller focaccia som jeg har brukt i denne oppskriften. Det passer også godt sammen med salat eller ris. Start med å legge på godt med salsaen, legg forsiktig på salmalaksen og pynt med korianderblader. Server med en skive sitron ved siden av.

Denne raske, sunne og gode lunsjen/middagen lager du på under 15 minutter.

salma4

 

 

salma3.jpg

Kommenter