BLT sandwich – klassiker med en tvist.

BLT = Bacon, Lettuce and Tomato. En av de store klassikerne som serveres over hele verden. Jeg synes en god sandwich er en perfekt lunsj. I denne oppskriften har jeg gitt den en tvist som jeg mener gjør den enda bedre! Alle vet hva som passer som hånd i hanske med bacon, selvfølgelig egg.  Du kan bruke bruke forskjellige typer brød avhengig av hva du foretrekker, men jeg liker veldig godt focaccia.

Oppskrift:blt1.jpg

 • Brød/ Focaccia
 • Bacon
 • tomat
 • hjertesalat
 • rødløk
 • 1 eggeplomme
 • 1 ts Dijon sennep
 • saften av 1/2 sitron
 • nøytral olje
 • 2 hardkokte egg
 • salt og pepper.

Hvordan:

Start med å steke bacon i en stekepanne. Når baconet er ferdig steker jeg brødet i samme panne for å gi en gyllen farge og en sprø skorpe. Nå skal du lage majonesen med egg. Start med å ta en eggeplomme og 1 ts Dijon sennep i en bolle. Pisk sammen og tilsett nøytral olje i en tynn stråle mens du pisker. Dette er sånn du lager majones. Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper. Hakk opp de kokte eggene og tilsett i majonesen.

blt5.jpg blt4.jpg

Nå gjenstår bare å sette sammen sandwichen. Start med brød og legg på godt med «eggerøren». legg deretter på tomat, bacon og løk. Ta litt mer av «eggerøren» på toppen og legg på det siste brødet.

Dette smaker fantastisk!

blt6

 

Kommenter