Pasta Bolognese – Hverdagsmiddag på under 20 minutter

Pasta Bolognese er en klassisk italiensk pastarett. Den trenger i utgangspunktet litt lenger tid for å bli perfekt, men dagens oppskrift er hurtigversjonen og passer ypperlig når man kommer stresset hjem fra jobb og skal lage middag til familien. Det er ingen grunn til å finne frem en «toro pose» i skapet! Å lage Bolognese er enkelt, mye sunnere og tar ikke noe lenger tid.  Noen små triks som å rive over parmesan, ta på litt god olivenolje og pynte med noen fine basilikumsblader så blir denne retten både  innbydende og god. Dette er en rett som er veldig barnevennlig, så derfor «sniker» jeg inn litt grønnsaker. Dette kan du servere hele familien med veldig god samvittighet. Jeg er veldig glad i Pasta Bolognese og lager dette ofte hjemme.

Oppskrift:bol11.jpg

 • Karbonadedeig
 • rødløk
 • sjalottløk
 • hvitløk
 • 2 gulrøtter
 • tomatpure
 • hermetiske tomater
 • rødvinseddik
 • 2 ts sukker
 • spagetti tørr/ fersk
 • basilikum
 • olivenolje
 • parmesan.

Hvordan:

Når du skal lage en rask middag er det viktig å gjøre ting i den mest fornuftige rekkefølgen. Start med å finne frem en stor kjele, fyll med vann og tilsett litt olje og salt. Sett på maks varme. Når vannet begynner å koke tilsetter du pastaen. Den er ferdig om ca 10 minutter.

bol8.jpg

Så fort du har satt på vannet finner du frem en stor stekepanne og setter på høy varme. Det tar litt tid før stekepannen er skikkelig varm, så nå kan du begynne å kutte opp sjalottløk, gulrøtter og rødløk. Når pannen er varm tilsetter du litt nøytral olje og steker karbonadedeigen. Det er viktig med høy varme når du steker kjøttet så det blir stekt og ikke kokt. Når karbonadedeigen har fått en fin gyllen steke skorpe heller du kjøttet i en bolle til resten er ferdig.

bol10.jpg bol6.jpg

Hell på litt mer olje og tilsett de finhakkede grønnsakene. Stek på høy varme til de begynner å bli gyllene. Tilsett tomatpure og 2 ts sukker og stek i ca 1 minutt. Tilsett 1-2 ss med rødvinseddik og kok i ca 1 minutt til. Det er viktig å tilsette syre (rødvinseddik) for å få et godt sluttresultat.

bol9 bol7.jpg

Hell på de hermetiske tomatene og rør godt rundt. Reduser varmen til medium og tilsett den stekte karbonadedeigen. Grovhakk litt basilikum og strø over. Spar noen fine blader til å pynte med rett før servering.

bol5.jpg bol4

Nå er sikkert spagettien klar. Hell av vannet og legg spagettien tilbake i kjelen. Hell over litt god olivenolje og  tomatsausen. Å blande pastaen med tomatsausen er viktig for å få det beste resultatet.

bol3

Nå er middagen klar. Legg den ferdige Pasta Bolognesen på tallerkenen og strø over litt revet parmesan og noen gode dråper med olivenolje. Avslutt med å pynte med noen fine blader av basilikum, litt salt og nykvernet pepper.

bol2

 

 

Kommenter