Sommer majones -Dette tilbehøret gjør rekene til et festmåltid.

Sommeren + reker = sant. Reker er for meg en av de råvarene som virkelig fører tankene til sommer, sol og ferie ved sjøen. Når den norske sommeren glimter til er det ikke mye som er bedre. Jeg elsker å kjøpe ferske reker, litt god hvitvin og lage i stand til en enkel men veldig god sommermiddag. Legg vekk Mills majones posen og sitronpepper, det er på tide å «pimpe» rekesmørbrødene til nye høyder. Dette er tilbehøret jeg liker aller best sammen med reker. Hjemmelaget sommer majones smaker fantastisk! se oppskrift og video lenger ned.

IMG_1805

Oppskrift:

 

 • reker (helst ferske)
 • godt brød
 • hjemmelaget sommer majones
 • avokado
 • rødløk
 • Fersk dill
 • løyrom eller annen rogn.
 • Sitrus salt ( se oppskrift under)
 • nykvernet pepper.

 

Hvordan: 

Enklere enn dette blir det ikke. Skjær avokado i tynne pene skiver og ta på litt sitron eller limesaft så den holder fargen godt. Finhakk rødløk og legg i en skål. Riv opp litt fersk dill og sett frem en liten bolle med Løyrom.

Oppskrift sommer majones:

 • 1 eggeplomme
 • 2 ts dijonsennep
 • 2 dl nøytral olje
 • saften av 1/2 sitron
 • finrevet skall av 1 sitron
 • finhakket dill.
 • salt og pepper.

Start med å piske sammen eggeplomme og dijon sennep. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Tilsett sitronsaft, revet sitronskall og finhakket dill. Smak til med salt og pepper. Sett i kjøleskapet frem til servering.

Se video:

 

Oppskrift sitrus salt.

 • Maldonsalt
 • finrevet sitronskall
 • finrevet limeskall

Hvordan

Legg finrevet skall av sitron og lime i en bolle eller morter og press ut litt av saften med noe hard. f.eks baksiden av en kniv. Tilsett maldonsalt og rør godt. Nå får du et deilig og friskt sitrus salt. Hell over i en ren bolle og sett på bordet.

Nå er det bare å sette sammen rekesmørbrødet. Start med sommer majones og avokado. Legg på godt med reker og strø på finhakket løk, løyrom og dill avslutt med litt sitrus salt og nykvernet pepper. Server gjerne med et stort smil og en god hvitvin så er du sikret en hyggelig sommer middag.

IMG_1783

 

 

 

Kommenter