Calzone – Innbakt pizza – Lær deg triksene

den

Calzone er en innbakt Italiensk pizza. Jeg er ekstremt glad i pizza og calzone er en av mine favoritter. Jeg jobbet tidligere som pizzabaker og har bakt mange tusen pizzaer. Her skal jeg vise deg hvordan du lager en calzone hjemme.

En calzone får en litt annen smak da fyllet blir kokt inne i pizzadeigen. Men det er noe eget med denne lille «overraskelses» pizzaen. Alle ser ganske like ut på utsiden, men det er når du deler den opp og fyllet renner pent utover og luktene av deilig pizza sprer seg i rommet du forstår hvorfor Calzone er så populært. Du kan selv variere innholdet etter hva du liker best selv. Jeg har en sønn på 10 år og Calzone med skinke og ost er han sin favoritt! Jeg liker å bruke litt spicy pølse eller litt mer smaker i min, men det fine er at her kan du lage en til hver.

IMG_1818

Italiensk pizza deig:

 • 1 kg Pizza mel (tipo 00)
 • 650 gram vann
 • 2 ss olivenolje
 • 20 gram salt
 • 20 gram fersk gjær.

Hvordan du lager pizzadeigen har jeg forklart grundig i en tidligere post, så se denne linken Italiensk pizza deig

 

Enkel pizza saus:

Dette er en enkel pizza saus som passer perfekt til Calzone. Det er viktig at sausen ikke er for rennende når du lager Calzone. Denne sausen lager du på noen få minutter. Kjøl ned sausen før du bruker den i Calzonen.

IMG_1835

 • 1 rødløk
 • 4-5 fedd hvitløk
 • olivenolje
 • basilikum
 • 1 ss rødvinseddik
 • hermetiske tomater
 • 2 ts sukker
 • salt og pepper.

Hvordan:

Start med å finne frem en liten kjele og hell i litt olivenolje. Varm opp til medium varme mens du kutter rødløken og hvitløken i små biter. Tilsett løken i kjelen og stek på medium varme til de er myke og gylne. Hell på sukker og rødvinseddik og kok i noen få minutter. Tilsett de hermetiske tomatene og kok opp. Ta kjelen av fra varmen og tilsett finhakket basilikum. Jeg bruker ofte en stavmikser for å blande alt godt sammen og få en jevnere konsistens. Smak til med salt og pepper og la stå romtemperert til du skal lage i stand Calzonene.

IMG_1834 IMG_1833.JPG

 

Pizzafyll:

Jeg liker å blande forskjellige oster og i dag ble det en blanding mellom Jarlsberg, Norvegia og parmesan. Jeg brukte i dag chorizo og skinke. Kutt i små biter og sett til siden. Det blir ikke godt med biff i calzone da denne blir kokt. Hvis du er glad i kjøttdeig smaker dette veldig godt, men da må du steke kjøttdeigen før du legger den i Calzonen.

IMG_1824

Nå skal du sette sammen pizzaen. Jeg har laget en video på hvordan du kan gjøre det. Sjekk video i bunn av artikkelen. Det går fint og bruke kjevle også hvis du synes det er lettere. Det viktigste er at du lager kanten rundt litt tynnere enn midten av pizzaen. Stek de noen få minutter i ovnen så de er halvstekte. Så tar jeg de ut, pensler de med litt olje rett før jeg steker de ferdig. På denne måten kan du lage i stand mange pizzaer og steke de ferdig rett før servering. IMG_1822

 

Stek pizzaene på ca 250 grader til de begynner å bli gyllen brune. Dette tar ca 7-8 minutter. Server gjerne sammen med en liten syrlig salat. Lykke til !

IMG_1815

 

 

 

 

Kommenter