Palace Grill – en uhøytidelig gourmet perle!

Denne lille skatten av en gourmet restaurant ligger i Solligaten 2 like ved Solli plass. Restauranten har vært åpen siden sommeren 1994 og har kun 24 plasser. Så her må du bestille bord for å få plass. De serverer en 10 retters meny etter hvilke råvarer som er i sesong og kokkens humør.

00000000000046F0.jpg

Jeg hadde bestilt bord i forkant og gledet meg veldig til å oppleve Palace Grill. Dette er kokkekunst i et uformelt og hyggelig miljø. Vi kom 30 minutter før vår bordreservasjon og benyttet anledningen til å ta en glass vin i baren på Skaugum før det åpnet.

palace bar

Når vi tar turen inn i restauranten møtes vi av blide kokker som ønsker velkommen. Ingen som følger deg til bordet, men med et glimt i øyet ble vi fortalt at det var førstemann til mølla og finn et bord dere har lyst å sitte ved. Vi fant et koselig bord for 2 og det tok ikke lang tid før kokken kom til bordet vårt og anbefalte litt champagne til snacksen som blir servert før selve middagen begynner. Lokalet minner mer om en liten brun bar med hvite duker enn en gourmet restaurant, men det gjør også stemningen mer avslappet og servicen var topp hele veien.

Vi fikk noen gode snacks til champagnen.  Så kom det en flaske med hvitvin som skulle sammen med de første rettene. En spenstig meny skrevet på en krittavle gjør det enkelt å følge med hvor i middagen vi var og glede seg til de neste rettene. Her var de flotte franske kokke ordene erstattet på en morsom måte.   Sjekk kveldens meny.

palace meny

Dette er en sann glede for de som elsker mat. Alle rettene var spennende, servert på en fin måte og med god drikke til. For meg var høydepunktet i middagen det som på menyen står beskrevet som: «Stekt skate, erter og blåskjellgæg». I mine øyne en perfekt komponert rett som rett og slett smakte fantastisk!

Dette er en restaurant jeg kan anbefale på det varmeste hvis du ønsker en helaftens gourmet opplevelse i Oslo i en deilig og uformell stemning. Hvis jeg skal si noe kritisk om stedet er det at prisene er noe høye, men du får god verdi for pengene hvis du er matinteressert!

Dette var et måltid jeg kommer til å huske. Tusen takk til det hyggelige personalet og ikke minst til kjøkkenet som tryllet frem den ene fantastiske retten etter den andre!

 

IMG_1874

 

 

 

Kommenter