Corona sorbet – Den nye istrenden!! –

Sorbeer er den nyeste istrenden. Øl har blitt veldig populært de siste årene og nå har det kommet is laget av øl. Det var Stockholms butikken StikkiNikki som lanserte dette nylig og suksessen kom med en gang! I dag prøvde jeg dette for første gang og det smakte veldig godt. Det er enkelt å lage og hvor stilig er det ikke i sommervarmen å servere sine venner en alkoholholdig øl sorbet. Her skal jeg vise deg hvordan du lager en Corona Sorbet. Jeg blir veldig overrasket hvis ikke noen plukker opp denne ideen snart og at denne nye trenden også kommer til Norge. Det blir ikke siste Sorbeer jeg lager i sommer 🙂

corona6

Oppskrift:

 • 3 flasker med Corona eller annen øl du liker.
 • 250 gram sukker
 • 50 gram flytende Glukose. (Dette får du kjøpt på vanlig matbutikk)
 • Saften av 4 lime.

Hvordan:

Start med å helle 1 1/2 flaske med Corona i en kjele og tilsett sukkeret. Varm opp til sukker løser seg opp, men det skal ikke koke. Når sukkeret er smeltet tar du kjelen av varmen og tilsetter resten av ølet, glukose og setter i kjøleskapet. Press saften av 4 lime og hell i en kopp til Corona Sorbet væsken har blitt helt kald. Tilsett limesaften og hell i en iskremmaskin. Hvis du ikke har iskremmaskin heller du det i en bolle og setter i fryseren. Rør om så ofte du har mulighet for da blir konsistensen enda bedre.

corona5

Legg isen i fryseren til å får den konsistensen du ønsker. Server i et bolle eller i en iskjeks og nyt mest sannsynlig den første Sorbeer du har smakt. Jeg er helt sikker på at det ikke blir den siste. Lykke til.

corona4

5 kommentarer Legg til din

 1. Jens sier:

  Kult! To spørsmål:

  Om jeg ikke har ismaskin, og bruker en bolle i fryseren – hvor lang tid vil det ta, og hvor ofte ville du rørt?

  Tror du det funker med rosevin, eller vil alkoholprosenten være for høy?

  1. janhenriks sier:

   Hei. Er ikke sikker på om det går med rosévin. Hvis du prøver må du gi beskjed hvordan det går. Uten ismaskin ville jeg rørt hvert 20 minutt i de første 2 timene. Etter det trenger du ikke røre mer.

 2. Jens sier:

  Kult! To spørsmål: om du ikke bruker ismaskin, hvor lang tid vil det ta og hvor ofte ville du rørt? Tror du det fungerer med rosevin, eller vil det være for høy alkoholprosent?

 3. Ingrid sier:

  Hei 🙂
  Vil den e porsjonen holde til 3 personer eller bør jeg doble den? Si 2-3 kuler per person f.eks.
  På forhånd takk for svar!

  1. janhenriks sier:

   Ja, det holder fint til 3 personer.

Kommenter