Lag din egen kebab – En populær og enkel grillmiddag!

Det er flere forskjellige typer kebab. Kebab betyr egentlig grillet kjøtt. Her har jeg laget en godt krydret farse av rent lammekjøtt. Kebab kan lages av kylling, svin, får, lam eller okse.

Dessverre så er det mange som forbinder kebab med den muk (mekanisk utbenet kjøtt) blandingen som jobber som fluefanger i timesvis på varme gatekjøkken  og gjerne serveres til litt for glade gjester de sene nattetimer.  Maten svømmer i dressing sammen med isbergsalat og noen få grønnsaker. Lag din egen kebab så slipper du å tenke på at det er et tivoli med bakterier du spiser!

En ordentlig kebab er veldig godt! Du kan lage kebab med mange typer kjøtt og enten som farse eller rent kjøtt. Kjøtt som er marinert, presset sammen og grillet blir ofte kalt döner kebab. Dagens oppskrift er en farse kebab, men med gode råvarer og masse deilig krydder.

kebab3

Oppskrift på lammekebab:

 • 700 gram lammekjøtt skjært i terninger.
 • 1 rødløk
 • 1 kinahvitløk eller 6-7 fedd med vanlig hvitløk.
 • 1 rød chilli med frø
 • 2 ss røkt paprika bruk
 • 1 ss chipotle chili
 • 1 ss korianderfrø
 • 2 ss sort pepper hel.
 • 1 ss spisskummen
 • 1 ts muskat
 • 1-2 ss salt

Hvordan:

Start med å varme de tørre krydderne i en panne og lag til pulver i en kjøkkenmaskin. Legg   i en bolle og sett til side. Ta deretter løk, hvitløk og chilli og kjør til en ganske jevn masse eller hakk i veldig små fine biter. Finn frem kjøkkenmaskinen og tilsett lammekjøttet og hell over saltet. Kjør på medium hastighet til det begynner å bli en farse. Tilsett alt krydderet og bland godt sammen. Legg ut 3-4 lag med plastfolie og legg kjøttet oppå dette. Form til en pølse eller mange små som du kan ha på grillspyd og pakk pent sammen.

kebab1.JPG

kebab6

Pass på å knyte endene godt så det er helt vanntett. Varm opp en kjele med vann til ca 65 grader eller bruk sousvide maskin og trekk kjøttet i 30 minutter. Når du tar ut kjøttet etter dette har det festet seg litt i konsistensen og er klart for grillen.

kebab2

Nå er det bare å fyre opp grillen på høy varme og steke kebaben til den er gylden og fin.

kebab9

Skjær opp rett før servering.

I dag serverte jeg kebaben i pitabrød med salat, marinerte rødløk, spicy Corn Relish fra Stonewall Kitchen.

 

Her er oppskrift på yoghurt dressingen:

 • 3 dl gresk yoghurt
 • saften og skallet av 1 lime
 • 1 ts sukker
 • godt med salt og pepper
 • 1 ss olivenolje
 • 2 fedd hvitløk.

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og sett i kjøleskapet frem til servering.

kebab7.JPG

Oppskrift chilisaus:

Sjekk denne linken for en deilig å god chilisaus jeg har laget tidligere

Lag din egen chili saus – “Habanero saus” – Advarsel HOT!

 

sett frem alt sammen på bordet så alle kan fylle sine egne pitabrød på sin måte eller lag ferdig noen pitabrød og server!

kebab5

 

Kommenter