Smarte tips – Hvordan lage en enkel middag raskere, bedre og mer spennende

Her får du noen smarte tips for å heve kvaliteten, smaken og utsende på en enkel hverdagsmiddag. De dagene hvor timene går litt fort og har man dårlig tid til å lage middag er det viktig å finne retter man kan lage på kort tid. Denne middagen lager du fint på under 20 minutter og den passer perfekt som lunsj dagen etter hvis du lager litt ekstra. Her deler jeg noen smarte tips for å kunne lage maten raskere og hvordan du kan få maten til å se mer innbydene ut.  Jeg har alltid løk, hvitløk, pasta, gode hermetiske tomater, olivenolje og litt karbonadedeig i kjøleskapet. Da kan du på veldig kort tid lage i stand en god middag.

pimp4.JPG

Oppskrift på denne retten:

 • pastaskruer
 • karbonadedeig
 • løk
 • hvitløk
 • paprika
 • hermetiske tomater
 • rødvinseddik
 • mozerella
 • basilikum
 • salat, pepper og sukker
 • litt krydder som paprika, oregano.

Jeg starter alltid med det som tar lengst tid. Hvis jeg lager pasta eller ris er dette alltid det jeg starter med. Fyll en kjele med vann og sett på full varme. Hvis du bruker lokk vil vannet koke opp mye fortere. Tilsett litt olje og godt med salt før du legger i pastaen. Denne gangen var det makaroni skruer. Når dette er gjort er det bare å begynne med resten. I og med at denne retten inneholder karbonadedeig starter jeg med denne. Finn frem en stekepanne og sett på full varme. Kjøttdeig og karbonadedeig blir best om du steker på høy varme. Når det begynner å ryke av oljen i stekepannen er det klart for å legge i kjøttdeigen. Det skal «frese» godt når du putter i kjøttet. Nå har du tid til å finkutte grønnsakene. I denne retten er det Løk, hvitløk og paprika. Bruk det du har tilgjengelig i kjøleskapet. Legg i finhakkede grønnsakene sammen med kjøttdeigen og stek i noen få minutter. Jeg liker å bruke litt rødvinseddik i pastaretter med tomatsaus for å få litt mer syre i retten. Start med å helle i litt rødvinseddik (1 spiseskje), denne fordamper fort. Deretter er det klart for de hermetiske tomatene.

pimp5

pimp6

Nå gjelder det egentlig bare å smake til med krydder som passer i en tomatsaus. Jeg bruker alltid salt og pepper i maten. I en tomatsaus er det også godt med paprika, oregano, chili, sukker osv. tilsett litt av de smakene du liker, men viktigst av alt : du må smake på maten underveis!

Nå nærmer det seg at pastaen begynner å bli klar. Hell av vannet og bland sammen kjøttsausen med pastaen. Når man blander sausen og pastaen blir smaken mye bedre. Pynt maten med noe som smaker godt! Til pasta med tomatsaus smaker det alltid godt med litt fersk mozerella og basilikum. Avslutt med litt god olivenolje, salt og pepper!

Oppsummering gode tips: 

 • Start alltid med det som tar lengst tid
 • Hvis du bruker lokk vil vannet koke opp mye fortere
 • Kjøttdeig og karbonadedeig blir best om du steker på høy varme.
 • Bruk det du har tilgjengelig i kjøleskapet
 • Bruk litt rødvinseddik i pastaretter med tomatsaus for å få litt mer syre i retten
 • Du må smake på maten underveis!
 • Når man blander sausen og pastaen blir smaken mye bedre.
 • Pynt maten med noe som smaker godt
 • Avslutt med litt god olivenolje, salt og pepper!

pimp9

 

 

Kommenter