Kremet pasta med chorizo, bacon og squash – en smaksbombe!

Jeg er veldig glad i pasta. Når jeg har tid synes jeg det er veldig gøy å lage hjemmelaget pasta, men dessverre er det ikke alltid jeg har tid til det. Da fungerer det fint å kjøpe fersk pasta eller tørket pasta. Denne sausen passer til flere sorter med pasta og i dag har jeg brukt spagetti. Denne middagen lager du fint på under 20 minutter. Smaken av grillet paprika, spicy chorizo, chili og fløte gjør denne hverdagsmiddagen til et festmåltid.

krem

Oppskrift:

 • Chorizo (helst en sterk type)
 • 1 pakke bacon
 • 1 squash
 • 1 sitron
 • 3 fedd hvitløk
 • parmesan
 • Kremfløte
 • grillet paprika (det får du i alle vanlige butikker)
 • 2 ss tomatpure
 • valgfri type pasta.
 • salt, pepper og chilikrydder.

 

Hvordan:

Start med å finne frem en stor kjele til å lage sausen i og en kjele til å koke pasta. Varm og vannet og tilsett litt olje og godt med salt. Hell litt olivenolje i kjelen du skal lage saus og varm opp.

krem2

Tilsett først chorizo og stek til den begynner å bli sprø. Kutt bacon i små biter og tilsett i kjelen. Dette gir en sterk og god kraft til sausen. Tilsett hvitløk og chilipulver og stek i ca 1 minutt. Tilsett tomatpure og stek litt til før du tilsetter paprika. La koke i et par minutter før du tilsetter 2,5 dl fløte. La putre til resten pastaen og den stekte squashen er ferdig.

Smak til med saften av 1/2 til 1 sitron og litt salt og pepper.

krem4

For å få best mulig smak på pastaen blander jeg alltid sammen alle ingrediensene å lar de stå sammen i et par minutter før servering. Dette gjør at sausen blander seg godt rundt all pastaen og «klistrer» seg litt fast.

krem5

krem6

Nå er det bare å legge det pent på en tallerken og strø over litt parmesan, fersk basilikum og en liten dash god olivenolje. Smaker fortreffelig og ser veldig innbydende ut!

Lykke til med denne retten.

krem9

Kommenter