Ukens drink – Bloody Mary – noen hater den, andre elsker den!

Bloody Mary er en klassiker. Det er også en av de få drinkene som du enten elsker eller hater. Jeg er i kategorien av de som elsker en god Bloody Mary.  Jeg presiserer en god Bloody Mary, for det er dessverre mange dårlige versjoner av denne drinken ute. For å få et godt resultat er du avhengig av en god tomatjuice, bra balanse mellom syre og chili og en stangselleri. Jeg har i tillegg til standard oppskrift brukt et triks jeg lærte av Tony en venn av meg som er bartender. Selleri salt på kanten av glasset. Det passer perfekt til en Bloody Mary!

bloodymary

Oppskrift:

  • Tomatjuice av god kvalitet
  • 4 cl Vikingfjord eller annen vodka
  • Worcheister sauce
  • Tabasco
  • saften av 1/2 sitron + 1 halv skive til pynt.
  • grovkværnet pepper
  • sellerisalt.

Hvordan:

Start med å lage kanten av sellerisalt på glasset. Dette gjør du ved å helle litt av saltet på en tallerken, gni toppen av glasset med litt sitron og gni glasset ned mot tallerkenen. Se video for forklaring.

Hell i isbiter, vodka, worcheister sauce og 3-5 dråper tabasco. Press saften av 1/2 sitron og fyll opp med tomatjuice. Pass på at du ikke ødelegger kanten med sellerisalt når du heller i ingrediensene. Rør rundt med en barskje eller liknende og smak. Det er viktig å smake før du serverer drinken. Juster med mer chili, tomatjuice, eller sitron til den smaker perfekt. Legg i en stor stangselleri og server. Lykke til.

bloodymary3

 

 

Kommenter