Kremet soppsuppe – Perfekt på en høstdag!

Høsten nærmer seg og det begynner å bli mørkere og kaldere i luften. Det deilig er at vi kan ha god samvittighet for å være inne på kveldene, fyre i peisen og nyte all den gode høst maten. Nå er det soppsesong og det må man utnytte. Jeg synes kantareller har en fantastisk smak og bland gjerne med flere typer sopp. Her har du en oppskrift på en god soppsuppe som er enkel å lage. Jeg lager veldig mye suppe på høsten. Det er perfekt til kveldsmat eller som middag med litt brød eller flatbrød til.

sopp2

Oppskrift:

  • Kantareller
  • Champignon eller annen sopp. (det er deilig å blande flere sorter) eller tørket.
  •  8 dl kyllingkraft
  • 2 dl fløte
  • 2 sjalottløk
  • 2 dl portvin (eller du kan bruke 2 ss rødvinseddik og 2 ts sukker)
  • Salt og pepper

Hvordan:

Start med å rense soppen og finn frem en stor kjele. Kutt sjalottløk i små biter og legg i kjelen sammen med litt smør. Stek i noen minutter til løken blir blank og myk, men ikke brun. Hakk opp mesteparten av soppen, men spar en del kantareller til å steke og tilsette i suppen når du serverer.

sopp3

Resten av soppen legger du i kjelen sammen med løken og steker i noen få minutter til soppen gir fra seg litt væske. Jeg hadde litt tørket kantarell også. Da lar du soppen ligge i vann i ca 30 minutter før du kutter den opp og tilsetter i kjelen. Tilsett portvinen og kok i et par minutter. Tilsett litt av kyllingkraften og kok sammen med soppen i 10 minutter. Kjør glatt med en stavmikser, tilsett resten av kyllingkraften og fløten.

Smak til med salt og pepper. Kok inn til ønsket konsistens og kjør suppen med stavmikseren en gang til rett før servering. Det gjør at suppen får en litt mer fyldig og kremet konsistens.

Stek kantarellene i en stekepanne. Først i en tørr panne noen minutter på høy varme og sett ned temperaturen og tilsett litt godt smør, salt og pepper. Hell suppen i skåler og legg oppi de nystekte kantarellene. Hvis du har noen friske urter er det fint og godt å pynte med dette.kantarell5

Enkel og deilig soppsuppe. Serveres gjerne med litt godt brød eller flatbrød. Nyt høstkvelden! Pynt gjerne med friske urter og noen få dråper med olivenolje.

sopp4.jpg

 

Kommenter