Ukens drink – Mojito på vellagret rom.

En av de mest populære sommer drinkene er Mojito. Når du får denne drinken bra laget smaker det fantastisk. Det er viktig for meg at det ikke blir for søtt, men at man får frem den gode smaken av rom, lime og mynte. Når jeg lager Mojito lager jeg enten drinken på lys rom og hvit sukker eller brun rom og brunt sukker. Jeg synes den siste varianten er helt klart den beste, men det har sikkert noe med at jeg er veldig glad i mørk rom. Sommeren er ikke helt over enda og lager du denne på verandaen får du vekker du garantert sommer følelsen.

DSC_0001

Oppskrift pr drink:

  • 3 skiver lime
  • godt med ferske mynteblader
  • 2 ss brunt sukker
  • 4 cl vellagret rom
  • club soda

Se video om hvordan du lager en Mojito.

 

Start med å legge 2 av lime båtene i bunnen av drink glasset sammen med 2 små ss brunt sukker. Mos godt sammen med en mudler eller noe annet hardt. Legg i nesten alle mynte bladene og mos godt sammen med sukker og lime. Tilsett rom, hell på knust is og miks godt sammen. Avslutt drinken med å legge i den siste lime båten og noen mynte blader til og fyll opp med Club Soda. Rør en siste gang og server iskald. Lykke til!

DSC_0020

Kommenter