Ukens drink – Cosmopolitan – kjent fra jentene i «Sex and the City»

Cosmopolitan ble verdenskjent av jentene i serien Sex and the city, men har eksistert lenge før dette. Dette er en frisk og deilig cocktail som får en fin lys rødfarge pga av tranebær juicen.  Passer supert som en liten velkomstdrink til gjester eller hvis du har lyst på en liten forfriskende drink. Cosmopolitan skal serveres i avkjølte martini glass. Den smaker veldig mildt, men ikke la deg lure. Den inneholder like mye alkohol som en vanlig drink. Her er det bare mangel på isbiter og blandevann. Deilig forfriskende drink som passer like godt om vinteren som om sommeren.

DSC_0376

Oppskrift:

  • 4 cl Vodka
  • 2 cl Triple Sec
  • 2 cl limesaft
  • 4 cl tranebærjuice
  • 1 liten skive lime til pynt.

 

Hvordan:

Dette er en enkel drink å lage. Det beste resultatet får du hvis du bruker en shaker. Hell alle ingrediensene i en shaker og rist den godt med isbiter så det den blir iskald og godt blandet. Hell drinken igjennom en sil og i et avkjølt martini glass. Pynt gjerne med en liten skive lime eller litt pent dandert limeskall.

Da er det bare å nyte nok en god drink! Lykke til.

DSC_0398

Kommenter