Corn Flakes trikset – Raske og sunne hjemmelagde fiskepinner

Som dere sikkert har forstått er jeg ikke industrimatens største fan. Hjemmelaget mat er bedre, sunnere og du vet hva du spiser og serverer dine nærmeste. Fiskepinner er kanskje barnas favoritt og med dette Corn Flakes trikset lager du de veldig lett selv. Inneholder masse god fisk og den crispy litt søte skorpen gjør at dette veldig populært. Her lærer jeg deg hvordan du i en hektisk hverdag kan lage fiskepinner til middag på veldig kort tid. Fiskepinner med stekte søtpoteter, squash spagetti og hjemmelaget remulade. Høres mye ut, men dette er veldig enkelt. Se hvordan lenger ned i oppskriften.

DSC_0527

Oppskrift Fiskepinner:

 • Torsk uten ben. (Jeg liker best å bruke loinen)
 • Cornflakes
 • mel, salt og pepper
 • Smør til steking.
 • 1 egg

Oppskrift Tilbehør:

 • Søtpoteter
 • squash
 • 1 eggplomme
 • 1 ts dijon
 • salt
 • sitron
 • rapsolje
 • sylteagurk.

Hvordan:

Start med å skru ovnen på 220 grader varmluft. Vi begynner med det som tar lengt tid å tilberede, så start så med å skjære opp søtpoteter i lange stenger/båter. Legg i en form med bakepapir i bunn. Hell på litt olje og strø på litt salt og pepper. Potetene kan stå å steke til resten av maten er ferdig.

DSC_0532

Finn frem en tallerken å hell på mel, salt og pepper. Ta et egg og pisk lett sammen i en bolle. Finn frem en bolle med Corn Flakes og knus til passende små biter. Corn Flakes blir da paneringen ( det sprø ytterste laget) Nå er det bare å skjøre opp fisken i passende biter.

DSC_0533

Dypp fisken først i melet, pass på at alt blir dekt. Rist av overflødig mel og legg fiskebiten rett i eggmiksen. Løft opp og rull godt rundt i den knuste Corn Flakes`n. Legg deretter på en tallerken. Dette er en perfekt og morsom jobb å ta med barna på. Involver barna i matlagingen og det blir mye morsommere å spise etterpå.

DSC_0536

Finn frem en stekepanne og tilsett en god klump med smør. Varm opp pannen på litt over middels varme. Smøret skal ikke brenne seg, men få en fin brun farge. Legg i fiskepinnene og stek på alle kanter til de er gyldne og fine.

DSC_0550

Skjær squash i tynne strimler elle riv på rivjernet eller med mandolin. Når du er ferdig å steke fiskepinnene steker du squashen i noen få minutter i stekepannen. Skvis over litt stitronsaft og ta på litt salt og pepper.

DSC_0539

Nå gjenstår bare den hjemmelagde remuladen. Start med å legge en eggeplomme og 1 ts dijon sennep i en bolle. Visp sakte mens du heller på  rapsolje/solsikkeolje i en tynn stråle. Dette er samme måte som man lager majones. Sjekk link.

DSC_0551

DSC_0553

Smak til med sitron og salt. Finhakk sylteagurk og bland i majonesen sammen med litt av saften fra sylteagurkene. Da er den «raske» hjemmelagde remuladen klar for servering.

Da er det bare å legge dette pent på en tallerken og servere. Denne retten er veldig god og smaker veldig godt både for store og små. Lykke til.

DSC_0580

3 kommentarer Legg til din

 1. Caroline F. sier:

  Intressant recept som jag måste testa!
  Jag har några frågor bara,

  Sen torskbiten du har på bild, vad är vikten? Ser ut som du fått ut 12 fiskpinnar, hur har du skärt dem opp?
  På hälften, och sen på mitten?

  Fråga 2, antar det är cornflakes utan socker 🙂 men har du tips på andra alternativ man kan använda?

  Fråga 3- finns det något sätt att checka så fiskpinnen är färdig i mitten? Steka den gyllenbrun på kanterna bara? Kan man eventuellt slänga in dem i ovnen en stund?

  Har du något tips till oss hur man steker på bästa sätt så «pinnen» inte går i stykker?

  Tack 🙂

  1. janhenriks sier:

   Hei Caroline 😀 vekten på torsken er 400-500 gram.
   Jeg delte opp fisken ved å dele den på midten først, så i passende biter (pinner)
   Corn flakes har en fin farge, litt sødme og får et veldig crispy resultat. Mye lettere enn en klassisk panering med brød eller griljermel. Kan sikkert bruke andre frokostblandinger også, men det har jeg ikke prøvd enda.
   Stek på middels varme i pannen. Torsken er ferdig når de har fått stekt seg på alle kanter. Den beste måten å steke pinnene for at de ikke skal bli ødelagt er å legge de forsiktig i pannen og ikke røre dem før de har fått en god stekeskorpe på den første siden. Kan varmes opp i ovnen på svak varme hvis du lager de i stand en stund før servering.
   Takk for hyggelige tilbakemeldinger og lykke til. Bare å spørre hvis det er noe mer du lurer på 😀

Kommenter