Grillet Paprikasuppe med Chorizo – utrolig godt og masse næring

Dette ser fristende ut, lukter deilig og smaker av grillet paprika, chili,  hvitløk og sprøstekt Chorizo! Det er enkelt å lage og har masse næring! Den spicy chorizo pølsa gir en deilig smak, fin farge og gir crispy deilige biter i suppa. Server denne med litt rørt Creme Fraiche. Server denne til middag med litt godt brød ved siden eller uten brød som god kveldsmat. Ingen grunn til å kjøpe Toro poser med suppe. Litt pulver med rare e-stoffer og farge tilsetninger som blandes med vann kan aldri måle seg med en ordentlig suppe!

DSC_0037

Oppskrift:

 • 6 paprika
 • 2 søt paprika
 • 3 røde chili
 • 3 sjalottløk
 • 2-3 fedd hvitløk
 • olivenolje
 • 1 liter kyllingkraft Fungerer også  bra med kyllingfond eller med buljong terning.
 • 1 chorizo pølse av god kvalitet.
 • Litt Creme Fraiche til pynt.
 • salt og pepper
 • 2 ts rødvinseddik.

Hvordan:

Start med å dele alle paprikaene, chili og søt paprika i to. Fjern steiner og det hvite og plasser dem i en ildfastform med bakepapir i bunn. Hell på litt olivenolje og smør litt utover på paprikaene. Ta på litt salt og pepper og pass på at alle ligger med skallet opp.  Sett  ovnen på 220 grader og sett inn formen.

DSC_0040

Stek til de begynner å bli litt svarte i skallet. Dette tar ca 30-40 minutter. Når paprikaene står i ovnen kutter du opp chorizo pølsen i små biter.

DSC_0049Finn frem en stekepanne og sett på middels varme. Hell i litt olje og stek chorizo til de blir crispy og gode. Finkutt sjalottløk og hvitløk. Når chorizo pølsen er ferdig stekt plukker du de ut med en skje. De gir en veldig deilig olje så bruk denne når du steker løken. Hell på litt rødvinseddik og 1 dl vann så du får kokt ut alle de gode smakene i pannen.

DSC_0054

Når paprikaene er ferdig grillet tar du de ut og fjerner det meste av skallet. Dette pleier å gå veldig lett når de har stått i ovnen stund. Kutt paprika og chili i grove biter og legg i en kjele sammen med løken (med væske).

DSC_0059

Hell på 1 liter med kyllingkraft i kjelen og la koke i 10 minutter til alt er helt mørt.

DSC_0061

Når de har kokt seg møre bruker du en stavmikser til å lage til en jevn og glatt suppe. Smak til med salt og eventuelt pepper.

DSC_0063

Nå er suppen klar og den skal bare pyntes litt før den serveres. Rør i Creme Fraiche og ta en liten skje og lag noen sirkler i suppen. Dette smaker veldig godt og ser veldig fint ut. Ta noen dråper med god olivenolje å hell på suppen. Ta på de sprø chorizo bitene og pynt med en urte hvis du har. Server varm og gjerne med litt godt brød til. Denne suppen smaker utrolig godt å inneholder masse næring og vitaminer. Supert måltid nå utover høsten. Lykke til.

DSC_0076

4 kommentarer Legg til din

 1. Siri sier:

  Denne var dagens middag med focaccia til. Utrolig god suppe:)

  1. janhenriks sier:

   Så gøy at du likte den! En av mine favoritter også.

 2. Anette sier:

  Hei, Er denne beregnet til 4 porsjoner? Hilsen Anette

Kommenter