Eggs Benedict – Kanskje verdens beste frokost! – lær deg hvordan

Eggs Benedict er en oppskrift fra slutten av 1800 tallet. Dette må være den perfekte frokost! Posjert egg, sprøstekt parmaskinke og det hele toppes med hollandaise. Jeg får vann i munnen bare ved tanken. Tenk å våkne opp en lørdag eller søndag å få dette servert sammen med en god kopp kaffe og et glass juice. (eller Mimosa). Da hadde jeg smilt bredt resten av dagen. Lær deg denne klassiske frokosten og overrask noen som fortjener det med en perfekt start på dagen.

dsc_0169

Oppskrift 2 pers.

  • 3 egg
  • noen skiver Parmaskinke
  • eddik
  • 100 gram smør ( du kommer ikke til å bruke alt)
  • salt og sitron
  • Engelsk muffin eller Ciabatta.

Hvordan:

start med å varme opp ciabatta eller det brødet du velger. Sett på en kjele medium varme og tilsett smøret. Dette skal smelte og bli klart (ikke koke). Sett på en litt større kjele (til posjering av egg) og en kjele med litt vann.

dsc_0172

Stek parmaskinken i en stekepanne. Det er så tynne skiver så de trenger ikke lang tid. 2-3 min. Når de er ferdige legger du de på litt tørkerull så eventuelt fett renner av.

dsc_0174

Når den store kjelen med vann koker opp tilsetter du 2 ss eddik og 2 ts salt. Nå er du klar til å posjere egg. Klekk eggene i hvert sitt glass det gjør det lettere å få dem i vannet. Rør rundt med en visp så vannet beveger seg litt og hell i eggene.

dsc_0176

Vent 3 1/2 minutt og ta eggene ut med en hullsleiv. legg på tørkepapir så vannet renner av. Se video hvordan posjere egg.

 

Nå gjenstår det bare å lage hollandaise. Tilsett 1 eggeplomme og litt hvitvinseddik i en glass eller stålbolle. Denne sausen må lages i vannbad. Vannbad vil si at vi setter bollen oppe den ene kjelen med vann. Det er viktig at vannet i kjelen ikke kommer nær bollen, men kun dampen. Skru ned vannet i kjelen til under koke temperatur og sett bollen med egg og hvitvinseddik oppå kjelen.

dsc_0175

Pisk hele tiden til eggene får en fyldigere og hvitere farge. Du er nå klar til å tilsette det varme smøret. Smøret skal være varmt, men godt under koke temperatur. Ta bollen av kjelen og tilsett smøret sakte mens du pisker hele tiden. Bruk kun det klare smøret i kjelen. Når du har pisket inn alt smøret smaker du til sausen med litt sitronsaft og salt. Du kan holde sausen varm en periode ved å sette den tilbake på vannbadet, men pass på at det ikke blir for varmt. Da «sprekker» sausen.

Nå gjenstår det bare å sette sammen Eggs Benedict. Skjær brødet i 2 like deler. Legg på den sprøstekte parmaskinken, legg forsiktig på det posjerte egget og avslutt med et par gode spiseskjeer med Hollandaise. Dette smaker fantastisk!! Lykke til.

dsc_0180

 

 

Kommenter