Kjøp hel Kylling – Få bedre kvalitet og smak for en billigere penge!

Det selges enorme mengder kylling ukentlig og det er ikke få kylling middager som blir spist i Norge i løpet av en uke. Her skal jeg vise deg hvordan du enkelt deler opp en hel kylling. Det tar under 2 minutter og da sitter du igjen med Bryst fileter, lår, vinger og et skrog som du enkelt kan lage en fantastisk kraft på. Jeg foretrekker å kjøpe økologiske eller andre kyllinger av god kvalitet. Dette gir en langt bedre smak, saftighet i kjøttet og et deilig skinn som så oftest er fjernet på ferdig pakkene du kjøper med fra butikken. God kylling er billig!! Jeg tror det er fordi det er få som vet hvor enkelt det egentlig er å dele opp en kylling. Her skal jeg enkelt vise deg hvordan. Det kommer snart også poster om forskjellige retter du kan lage med bryst, lår, vinger og hvordan du enkelt lager en fantastisk kyllingkraft. I tillegg har du mulighet til å fryse ned de forskjellige delene når du kjøper fersk kylling!

dsc_0441

Når du tar den ut av pakken ser kyllingen slik ut. Det kan være fantastisk å helsteke kylling, men nå skal jeg vise hvordan du lett deler den opp. Start med å strekke vingene og lårene ut fra kroppen så du lettere kommer til med kniven.

dsc_0442

Jeg skjærer av lårene først. Da fører du kniven i en pen linje ned langs siden av brystet helt inn til benet. Pass på at du ikke ødelegger skinnet til brystet. Når du kommer ned til lårbenet snur du kyllingen og skjærer rundt låret på andre siden. Nå henger låret kun fast i benet. Det er et ledd nederst mot skroget, så ta tak i låret og brekk bakover. Da løsner låret pent fra skroget. Gjør det samme på andre siden og så fjerner du vingene. Det gjøres på samme måte. skjær av helt inn mot skroget på begge sider og brekk forsiktig vingen bakover til den løsner. Nå er det kun skroget igjen av kyllingen.

dsc_0443

Nå skærer jeg av «bunne»  av skroget. Da tar du tak ved halsen til skroget og deler det forsiktig. Skjær pent ned langs kanten og ikke ødelegg skinnet til brystfileten. Nå skal du skjære av brystfiletene. Dette gjør du med å forsiktig finne frem til brystbenet som sitter midt mellom brystene. Skjær et pent snitt og følg brystbenet med kniven helt ned til brystene er løse fra skroget.

dsc_0444

Nå er kyllingen delt opp. Pakk lufttett og legg tilbake i kjøleskapet eller i fryseren. På denne måten får du spist mer av kyllingen. Lårene er jo fantastiske og alle liker jo kyllingvinger. Kylling kraften kan du bruke i sauser, supper og gir ekstra næring i forhold til terning buljong eller liknende. Nå håper jeg du kjøper en hel kylling neste gang du er i butikken. Spar penger og få langt bedre kvalitet! Lykke til.

dsc_0449

 

 

3 kommentarer Legg til din

Kommenter