Kast mindre mat, bruk restene! – Dette trikset gir deg en deilig restemiddag

Det er viktig å kunne noen gode retter for å bruke opp rester i kjøleskapet. Alle burde ha som målsetning å kaste mindre mat. Jeg får ofte rester av grønnsaker og på denne måten får jeg brukt alle restene før jeg handler inn nytt. Retten er så enkel det kan få blitt. Skrell og del opp alle restene og legg i en form. Da blir alt bakt/kokt og det bidrar til en veldig smaksrik saus. I denne retten bruker jeg kyllingkraft og kokosmelk som jeg synes er veldig godt. Denne retten synes jeg er best når du bruker kylling, men det går fint å bruke andre andre typer kjøtt også. Resultatet blir en en deilig middag og du får ryddet litt i kjøleskapet.

 

Oppskrift:

  • kylling
  • 3 dl kyllingkraft
  • 3 dl kokosmelk
  • salt, pepper og cayennepepper
  • Rester av grønnsaker.

Denne gangen brukte jeg: løk, poteter, gulrøtter, squash, sjalottløk, hvitløk, ingefær, persille, aspargesbønner, sitron og timian. Sånn gjør du det:

Finn frem en ildfast form og start med litt olje. Dette for at ikke maten skal sitte fast. Skrell og del opp grønnsaker og start med de grønnsakene som trenger mest koking.. Poteter,gulrøtter osv.. disse vil bli dekket av kraften og bli kokt i bunn av formen. Avslutt med salt, pepper, kraft og kokosmelk og stek på 220 grader i 45 minutter. Det fine med denne middagen er at du kan lage i stand formen dagen før og ha i kjøleskapet med plastfolie over. Da er det bare å sette formen rett i ovnen når du kommer hjem fra jobben.

dsc_0489

Kast mindre mat, bruk restene!! Lykke til.

Kommenter