TACO – 5 tilbehør som gjør tacoen så mye bedre!

Taco spises i enorme mengder i de Norske hjem. Med litt innsats blir dette en fantastisk rett. Det fine med denne retten er at man kan sitte å småspise utover hele kvelden. Det er mat som man lett kan servere foran TV`n og er populært blant store og små. Dropp å kjøpe ferdig pakker med Taco på matbutikken, lag det selv og du kommer til å få en helt ny opplevelse av denne retten. Her skal jeg hvis deg hvordan jeg lager min Taco.

Min taco inneholder:

 • Guacamole
 • Salsa Verde
 • Kjøtt eller kylling med hjemmelaget taco krydder
 • Syltet rødløk med Ingefær (dette må du bare prøve)
 • Tomat salsa
 • Rømme
 • Chips eller lefser.

Det høres kanskje mye ut, men man trenger ikke lage alt sammen første gangen. Alle elementene er lette å lage så prøv noen nye tilbehør hver gang. Her skal jeg enkelt vise hvordan du lager de forskjellige elementene. Jeg kan garantere at dette løfter Taco opplevelsen i forhold til de ferdige industri produktene, du vet hva det inneholder og du får mye mer smak og næring. Dette kan fint lages dagen i forveien hvis du kun har lyst til å slenge deg ned i sofaen og ha en rolig TV kveld.

Guacamole:

dsc_0520

 • 5 spisemodne avokado
 • 2 ss rømme
 • saften av 1-2 lime
 • salt, pepper og litt cayenne pepper

dsc_0523

Det blir ikke enklere enn dette. Del alle avokadoene i 2 og fjern steinen. Bruk en skje og skrap ut innholdet. Legg alt i en kjøkkenmaskin og tilsett rømme, limesaft, salt, pepper og  litt cayenne pepper. Kjør glatt og legg i en bolle. Ta plast over bollen med en gang så den holder den fine fargen.

Salsa verde ( grønn saus)

dsc_0510

 • 1 plante med koriander
 • 1 plante med persille
 • 1 plante med mynte
 • 3 grønne chili
 • saften av 2 lime
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 dl nøytral olje.

Kutt av stilkene på alle urtene og grovhakk. Legg i en kjøkkenmaskin sammen med alle de andre ingrediensene utenom olje. Kjør glatt og spe på med olje til du får ønsket konsistens. Smak til om du ønsker mer salt eller syre. Dette skal være en ganske sterk og frisk saus.

dsc_0515

 

Oksekjøtt med hjemmelaget tacokrydder.

dsc_0502

 • 600 gram med oksekjøtt. Jeg liker å bruke høyrygg eller entrecote.
 • 3 sjalottløk
 • 3-6 fedd hvitløk
 • nøytral olje.
 • 1 ss spisskummin
 • 1 ss løkpulver
 • 2 ss paprika
 • 2 ts med salt.
 • 1 ss chili pulver ( dette vil variere litt med styrken på krydderet)
 • 6 dl vann

Start med kjøttet. Skjær bort slintrer og sener, men ta med fettet. Skjær biffen opp i små terninger.

DSC_0504.jpg

Finn frem en god gryte og varm opp til nesten maks. Ta i litt nøytral olje og når det begynner å ryke legger du i kjøttet. Brun kjøttet godt! Når kjøttet begynner å bli brunt tilsetter du finhakket sjalottløk og hvitløk. Rør rundt og hell i vannet. Tilsett nå resten av krydderene og rør godt rundt. Skru ned varmen og småkok i 2-3 timer til nesten all væske er borte og kjøttet er så mørt at det faller i fra hverandre. Smak til før servering. Dette er veldig godt.

dsc_0507

 

Syltet rødløk med ingefær:

dsc_0530

 • 3 rødløk
 • 1,5 dl eddik
 • 3 dl sukker
 • 4,5 dl vann
 • noen skiver med ingefær.

Start med å finne frem en kjele og hell i eddik, sukker og vann. Kok opp og tilsett noen skiver med ingefær.

dsc_0529

Kutt rødløken i fine strimler og legg i et stort glass. Syltetøyglass er perfekt. Hell over den kokende væsken.

dsc_0533-2

La stå litt uten lokk før du lukker igjen. Denne blir bare bedre og bedre og har lang holdbarhet i kjøleskapet. Foruten å være det perfekte taco tilbehør passer det perfekt i salater, på brødskiven med leverpostei og masse annet.

dsc_0538

Tomat salsa.

dsc_0541

 • 5 tomater
 • 1 løk
 • 1 -2 fedd hvitløk
 • Fersk koriander
 • 1 paprika
 • saften av 2 lime
 • 1-2 chili
 • salt og sukker
 • litt nøytral olje

Fin kutt tomatene. Fjern «innmaten» og bruk kun tomatkjøttet. Finhakk resten av ingrediensene og rør alt sammen  i en stor bolle. Tilsett limesaft og litt olje. smak til med salt og sukker til den får en fin balanse. Friskt og deilig.

dsc_0547

Det blir det beste resultatet hvis du lager tortillaene selv, men det fungerer fint å kjøpte ferdige i butikken også. Du kan også bruke taco skjell hvis du liker det best. Sett frem alle ingrediensene på bordet eller lag en stor deilig tallerken med litt av alt tilbehøret. Nå er det bare å finne frem noe godt å drikke, skru på TV´n å nyte og nyte den deilige tacoen.

Lykke til.

dsc_0563

 

 

Én kommentar Legg til din

Kommenter