Gremolata – Italiensk urtemiks – Perfekt til lam og kalv

Denne tradisjonelle miksen av persille, hvitløk og sitronskall er utrolig godt til lam, kalv og flere typer kjøtt. Det tar 5 minutter å lage, men hever smaken på retten med mange hakk. Dette er standard tilbehør til den klassiske Italienske retten Ossobuco, men jeg liker å bruke dette på flere retter. Deilig kombinasjon av syre, hvitløk og persille. Dette tilfredsstiller ikke bare smakssansene, men lukter veldig godt og pynter opp retten.

Oppskrift

  • Bladpersille
  • fersk hvitløk
  • sitronskall.

Hvordan:

Her trengs det ikke mye forklaring. Finn frem en ren skjærefjøl og finkutt persille og hvitløk. Riv av skallet av sitronen og finkutt dette også. Bland godt sammen og hell i et glass. Ta over plastfolie frem til servering.

dsc_0686-2

2 kommentarer Legg til din

Kommenter