Skikkelig gode Pizzasnurrer – Deilig til middag og matpakke

Pizzasnurrer er veldig godt. Barn elsker Pizzasnurrer og når du lager dem gode tipper jeg de fleste voksne også synes dette er helt topp. Det fine er at du kan fryse dem ned å ta frem til en lunsj, legge med i matpakka, ta med på skogstur eller hvis du ønsker deg litt kveldsmat. Det finnes nok alternativer for når du kan spise dem, så lag gjerne dobbel porsjon så du har noen ekstra. Disse smaker så godt at de blir dessverre fort borte. Denne oppskriften fungerer også veldig fint for en «langpanne» pizza.

Oppskrift Pizzafyll:

 • 1 løk
 • 2 gulrøtter
 • 4 hvitløksfedd
 • 4 kjøttpølser uten skinn
 • 1 boks hermetiske tomater (Mutti)
 • 2 ss tomatpure
 • 1 ss sukker
 • 1 ts oregano
 • 1 ts salt
 • litt chilipulver.
 • olivenolje til steking.
 • 400 gram revet ost.

Hvordan:

Når du skal lage pizzafyll er det viktig at det ikke blir for «rennende» saus. Start med å finne frem en stor stekepanne og hell i litt god olivenolje. Sett varmen på medium varmt og tilsett litt chilipulver i oljen.

dsc_0169-2

Finhakk gulrøtter, løk, pølser og hvitløk. Tilsett dette i stekepannen og stek til løken har blitt gylden og fin. Hell i tomatpure og sukker og stek i noen minutter. Da forsvinner den litt beske smaken fra tomatpureen.

dsc_0177

Tilsett hermetiske tomater og la småputre i ca 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Det er viktig at sausen ikke er form varm når du skal legge den på pizzadeigen. Det ødelegger gjæren i deigen og resultatet blir ikke like bra. La sausen stå og kjøle seg til pizzabunnen er klar.

dsc_0184

Oppskrift Pizzadeig:

 • 500 gram hvetemel
 • 3 dl vann på ca 37 grader.
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ts salt
 • 1/2 pakke fersk gjær.

Hvordan:

Start med å fylle opp vann i kjøkkenmaskinen. Del opp gjæren i små biter og legg i vannet. Kjør kjøkkenmaskinen til gjæren er løst opp og tilsett oljen. Mål opp 500 gram mel og tilsett 1 ts med salt. Ta melet sammen med vannet i kjøkkenmaskinen og kjør på medium hastighet i 10 minutter. Da får du en veldig smidig og fin pizzadeig.

dsc_0187

Dekk til deigen med plastfolie og la heve seg i 45 minutter til ca dobbel størrelse. Ta godt med mel på benken og legg deigen oppå melet. Kna ut luften før du begynner å kjevle deigen til en stor rektangulær form. Deigen skal være ca 1 cm tykk. Prøv å få deigen så jevn som mulig.

dsc_0188

Hvordan lage Pizzasnurrer:

Når deigen er kjevlet ut tilsetter du det avkjølte pizzafyllet. Fordel jevnt utover hele deigen, men la det være igjen en 7 cm stripe lengst i fra deg. Dette fordi når du ruller denne sammen trenger du litt deig som ikke har fått saus på seg.

dsc_0192

Legg på 2/3 av den revne osten og fordel jevnt oppå sausen. Nå skal du begynne å rulle deigen sammen. Start nærmest deg selv og rull deigen fremover.

DSC_0194.jpg

Når du kommer til den siste delen uten saus gjør du denne litt tynnere med fingrene og ruller pizzaen ferdig. Klem skjøten godt sammen.

dsc_0195

dsc_0196

Finn frem en skarp kniv og skjær opp biter av rullen på 2-3 cm tykke. Legg bitene over på et stekebrett med bakepapir og klem de litt flatere og juster formen litt.

DSC_0201.jpg

Strø over resten av osten og la etterheve under håndkle eller plastfolie i 20 minutter. Varm opp ovnen til 225 grader og stek Pizzasnurrene i 15 minutter.

DSC_0202.jpg

La de kjøle seg litt ned på en rist før du spiser dem! Frys ned resten i poser og du har perfekt matpakke/nistemat. Når du skal bruke de frosne Pizzasnurrene tiner du dem i romtemperatur og for å varme dem. Bruker du 200 grader i ovnen og varmer de i ca 5 minutter. Lykke til.

dsc_0211-2

 

 

Kommenter