Ramen – denne Japanske retten har blitt ekstremt trendy – Jeg er frelst!

Jeg er frelst! Har du ikke hørt om Ramen enda, kan jeg garantere til at det ikke er lenge til du hører navnet igjen. Denne Japanske retten har tatt av i de store metropolene og det er ikke uten grunn. Ramen er en av de mest vanlige rettene i Japan og du får kjøpt denne overalt. Det spises til lunsj, middag, kvelds og nattmat. Denne deilige retten ser enkel ut, men alt ligger i å få til den perfekte kraften, de riktige nudlene, godt kjøtt og en akkurat passe kokt egg. Du kan lage enkle varianter, men jeg har prøvd å gjøre dette mest mulig autentisk for å vise denne retten den respekten den fortjener. Dette må du prøve. For de som bor i Oslo er de så heldige at det har åpnet en Ramen restaurant. Sapporo Ramenbar ligger på Vulkan og her vet de virkelig hva de prater om. Jeg tok turen ned for en lunsj og fikk noen veldig gode tips for å prøve å lage denne Japanske retten. Dette er et sted du må besøke når du er i Oslo. Det er denne smaken og kvaliteten jeg prøver å få til.

sapporo

Oppskrift 2 pr pers:

 • Hjemmelaget kyllingkraft
 • 2 egg
 • et stykke svinenakke
 • soyasaus
 • ingefær
 • hvitløk
 • chili
 • miso pure
 • sesamolje
 • vårløk
 • bønnespirer
 • østersopp

Hvordan:

Start med å finne frem en kjele og tilsett litt nøytral olje. Finhakk chili, hvitløk og ingefær og la surre et par minutter før du legger i bitene av svinenakke.

dsc_0279

dsc_0281

Hell i soyasaus og fyll opp med vann så det dekker kjøttet. La kjøttet stå å putre i 4 timer. Å putre betyr at det ikke skal koke, men trekke på temperatur rett under kokepunktet.  Når denne er ferdig har du både kjøtt og soyakraften klar.

dsc_0285

Dette kan være smart å gjøre dagen før. Frys ned den kraften du ikke bruker så blir det mye enklere neste gang du skal lage Ramen eller trenger en god soyakraft.

Lag kyllingkraft eller kjøp kyllingkraft av god kvalitet. Det blir best om du lager det selv. Her ser du hvordan jeg lager kyllingkraft Hjemmelaget Kyllingkraft

Bland sammen litt miso, chilipure og sesamolje. Bland med soyakraft og kyllingkraft. Det skal være ca 3/4 kylling og 1/4 soyakraft.

dsc_0073-2

Varm opp nudler som anvist på pakken. Du får kjøpt egne Ramen nudler på spesialforretninger. Varm opp kjøtt, vårløk og østersopp i en panne. Bland sammen med de ferdige nudlene. Kok et egg i 5 1/2 minutt og fjern skallet. Nå er er det på tide å sette sammen retten.

DSC_0077.jpg

Start med å legge kjøtt, sopp, bønner og nudler i en tallerken. Hell på med den kokende kyllingkraft og soyakraften.  Legg i egget (uten skall) og server rykende varm!

Sett deg ned å nyt en fantastisk Japansk rett! Jeg vet ikke om jeg hadde fått godkjent av alle Japanske kokker, men dette smakte helt fantastisk. Gode råvarer og kraft er nøkkelen for at denne retten skal bli vellykket. Lykke til.

dsc_0106-2

 

2 kommentarer Legg til din

 1. Kris sier:

  Hvor fikk du tak i de nudlene? Finner ingen bra sted å kjøpe

  1. janhenriks sier:

   Kjøper de frosne hos Inage på Mathallen Vulkan

Kommenter