Potet og purresuppe – Smaker deilig og rik på næring.

Potet og purresuppe høres kanskje litt kjedelig ut, men det er det ikke. Denne suppen smaker veldig godt. Når du i tillegg topper med stekt og fritert purre og sprøstekt bacon blir dette et fullverdig måltid. Jeg er veldig glad i å lage supper og som dere sikkert har forstått ikke stor tilhenger av alle «posesuppene» som er i butikken. Suppe kan spises til lunsj, middag eller kvelds og gir masse næring og varme. På en litt kald høstdag er det ikke mye som er bedre enn en suppe. Denne fungerer også veldig godt som en forrett. Rene gode smaker laget på billige råvarer.

dsc_0348

Oppskrift:

  • 8 mandelpoteter
  • 1 stor purre
  • 2 sjalottløk
  • 5 dl kyllingkraft
  • 5 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • bacon
  • salt og pepper
  • olivenolje til pynt.

Hvordan:

Dette er en enkel suppe å lage. Start med å finne frem en passe stor kjele og hell i olje eller smør. Kutt av enden av purren  5 cm opp og 5 cm fra toppen. Dette skal vi bruke senere til pynt så ikke kast dette. Finhakk resten og legg i kjelen sammen med smøret.

DSC_0350.jpg

Finhakk sjalottløk og tilsett dette også. Skrell potetene og del i mindre biter. Legg sammen med purren og hell på melk, kraft og fløte.

DSC_0352.jpg

Sett varmen ned til litt under medium så det så vidt bobler. La putre i 25 minutter til potetene er helt møre.

DSC_0353-2.jpg

Skjær opp stilken av purren i fine skiver og stek i en tørr panne. Den skal bli litt svart, men ikke brent. Legg på en tallerken når du er ferdig.

DSC_0358.jpg

Bruk samme pannen til å steke bacon til sprø biter. Legg på papir så baconet renner fra seg litt av fettet.

DSC_0360.jpg

Kutt toppen av purren i tynne strimler. Hell litt ekstra olje sammen med fettet fra baconet og legg i purrestrimlene. Stek til de begynner å bli gylne. Legg på papir. Disse blir friterte og deilige og crispy.

DSC_0361.jpg

DSC_0365.jpg

Nå gjenstår det bare å putte suppen i en blender eller bruke stavmikser for å kjøre den helt glatt. Smak til med salt og pepper. Det trengs en del salt i denne suppen. Hell i en pen tallerken og pynt med stekt purre, fritert purre og sprøstekt bacon. Avslutt med noen dråper god olivenolje og server rykende varm. Lykke til

dsc_0373-2

Kommenter