Min type «fastfood» – enkel og god middag på 20 minutter.

Det er ikke alltid man har tid til å lage så masse mat, men det finnes så mange enkle gode løsninger som gir en næringsrik og god middag. Dette er en variant jeg bruker mye hvis jeg har dårlig tid. Det er en fin måte å bruke opp rester i kjøleskapet og hvis jeg ikke har rester lages denne retten av ting jeg pleier å ha i kjøleskapet. Denne retten lager du på 20 minutter og 8 av dem kan du dekke på bordet og gjøre helt andre ting. Denne retten synes sønnen min på snart 11 år er veldig god også.

DSC_0766.jpg

Oppskrift:

  • 2-3 poteter (rå eller rester av kokte)
  • 1 løk
  • 1-2 gulrøtter
  • 1 pakke bacon ( kan også bruke pølser, eller andre restekjøtt)
  • 1 boks Mutti hermetiske tomater
  • 1 boks Heinz hvite bønner
  • 2-3 egg
  • Rester av litt ost.
  • salt, pepper, paprika, sukker og chili.
  • litt nøytral olje til steking.

Hvordan:

Start med å sette ovnen på 230 grader og finn frem en stekepanne du kan sette i ovnen. Sett på stekepannen og hell i litt olje. Skrell og hakk poteter i små terninger. Hvis du bruker rester av kokte poteter trenger du ikke dele de i små biter. Stek i noen minutter til du får litt stekeskorpe.

DSC_0767.jpg

Del bacon i biter og legg i samme panne.

DSC_0768.jpg

Skrell gulrøtter, del opp i små biter og legg i pannen Stek på ganske høy varme. Finkutt løken og legg i stekepannen.  Hell på Heinz tomatbønner, paprikapulver, chili og sukker rør godt rundt.

DSC_0772.jpg

Få med deg rester som eventuelt har festet seg i bunnen. Hell på tomatbønner og smak til med salt og pepper.

dsc_0774

Lag en liten grop til hvert egg og legg et ferskt egg i hver grop. Hvis du har noen osterester er det veldig godt å strø litt over. Sett hele stekepannen i ovnen.

DSC_0779.jpg

Nå har du fin tid til å dekke bordet og slappe av litt. Eggene trenger ca 6 minutter før de er ferdige. Målet er at eggene skal ha en fast hvitte, men plommen skal være flytende. Det er veldig godt å servere med en brødskive ved siden av. Enkel, næringsrik og god middag på under 20 minutter.

DSC_0782.jpg

Kommenter