Deilig kosemat – Lag hjemmelagde vårruller

den

Noen ganger er det skikkelig godt med litt kosemat. Hjemmelagde vårruller går definitivt i den kategorien. Det er enkelt å lage og smaker jo helt fortreffelig. Server som en forrett, sammen med litt ris eller i sofaen foran TV`n. Ha en god dipp til og nyt.

Oppskrift:

 • ferdige filodeigplater (dette får du kjøpt i butikken)
 • 1 pakke kjøttdeig av svin.
 • 1 pakke glassnudler
 • 2-3 fedd hvitløk
 • litt fersk ingefær
 • 1 rød chili
 • 1/2 kål i tynne strimler
 • 2 gulrøtter i tynne strimler
 • 1 dl soya
 • 1 dl oystersaus
 • 1 dl ketjap manis
 • chilisaus etter ønske om styrke.

Hvordan.

Start med å finne frem en stekepanne og en bolle. Ta filodeig platene ut av fryseren så de får tint seg opp. Finn frem ingrediensene. Start med å finhakke hvitløk, chili og ingefær og tilsett i stekepanna sammen med litt nøytral olje.

DSC_0844.jpg

Stek på middels varme i noen minutter. Før du skrur opp varmen og tilsetter kjøttdeigen av svin. Her kan du også bruke vanlig kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig. Stek til kjøttdeigen begynner å bli klar. Finhakk kål, rødløk og gulrot.

DSC_0846.jpg

Tilsett alt i stekepanna og la surre i ca 5 minutter.

dsc_0849

Finn frem en kjele og kok opp vann. Tilsett glassnudler og kok etter instruksjon på pakken. Finn frem en stor bolle og tilsett de forskjellige sausene. Når glassnudlene er ferdige tilsetter du kjøttmiksen, glassnudler i bollen og rører godt sammen. Kutt opp nudlene litt i bolla så blir de lettere å jobbe med etterpå.

DSC_0850.jpg

Rør godt rundt så alle smaker og ingredienser blander seg godt sammen.

DSC_0857.jpg

Nå er det klart for å begynne å lage vårrullene. Tørk av benken og pass på at alt er helt rent. Legg filodeigplatene ut på bordet eller benken og fyll med ca 1 spiseskje med fyll eller så mye du synes passer.

DSC_0852.jpg

Pakk sammen vårrullene ved å først brette den spisse kanten mot deg over (vekk fra deg med fyllet inni) Pass på at fyllet er ganske kompakt.

DSC_0855.jpg

Brett deretter inn kanten på begge sider. Ta på litt vann i skjøten foran og rull fremover.

DSC_0856.jpg

Nå er det bare å gjenta dette til det ikke er mer fyll eller du ikke gidder mer 🙂

DSC_0859.jpg

Varm opp olje i en stor kjele eller frityr. Varm opp til ca 180 grader og stek noen få av gangen til de får en gylden og fin farge. Legg over på tørkerull så fettet får rent av. Server gjerne sammen med en chilisaus eller liknende. Server rykende ferske og sprø. Dette er sikkelig deilig kosemat som både store og små liker. Lykke til.

dsc_0867

 

Kommenter