Lakseburger med gulrot – Dette er en super måte å få i seg fisk og grønnsaker.

den

Fiskerburger er en smart måte for store og små til å få i seg mer fisk. Denne varianten med laks, gulrot og chili er veldig god og saftig. Det beste er at du lager middagen på under 10 minutter. Tilbehøret kan du velge med dressingen jeg har i denne oppskriften synes jeg passer perfekt og både store og små liker den. Hvis du har veldig små barn er det selvfølgelig lov å bruke ketchup i stedet. Laks er blitt billig og kanskje den vanligste fisken som serveres i de Norske hjem. Sjekk filmen på hvordan du lager oppskriften.

 

Oppskrift 4 store Lakseburgere.

  • 400 gram laksefilet
  • 2 gulrøtter
  • 1 rød chili uten frø
  • saften av 1/2 sitron
  • salt og pepper.

dsc_0873

Se oppskrift på dressingen lenger ned på siden

Start med å skjære opp laksen i små biter. Riv gulrot og finhakk en chili uten frø. Legg alt i en stor bolle og tilsett saften av 1/2 sitron. Ta i salt og pepper. Bruk en stavmikser og kjør til den begynner å få en glatt konsistens. Fordel farsen i 4 like deler og legg på et bakepapir. Legg et bakepapir til på toppen og klem de flate. Jeg pleier å bruke stekepanna. Varm opp stekepannen og tilsett litt smør legg burgeren forsiktig i panna og stek i ca 2-3 minutter på hver side. Legg burgeren i et brød sammen med ønsket tilbehør. Jeg brukte i dag agurk, salat, sjalottløk og hjemmelagd dressing.

 

Oppskrift Fiskeburgerdressing:

  • 4 spiseskjeer med lettrømme
  • 1 spiseskje remulade
  • saften av 1/2 sitron
  • 5-8 skiver sylteagurk

Finkutt sylteagurken og bland i en skål sammen med resten. La stå i kjøleskapet frem til servering. Kan gjerne lages dagen før også.

En enkel og sunn middag som er populær blant store og små. Når du blander inn godt med gulrot blir resultatet mer saftig og jeg synes det smaker veldig godt. Lykke til

dsc_0885

 

Kommenter