Risotto – En av Italias stoltheter – Lær alle triksene

Jeg elsker en god Risotto. Her kan du lære deg hvordan. Det krever litt oppmerksomhet og kjærlighet. En dårlig risotto er nemlig ikke veldig spennende! Dessverre er det mange som ikke kan lage dette. Jeg så på et Hellstrøm program nylig og da fikk jeg så lyst på Risotto. Risotto har sin opprinnelse fra Nord-Italia og du må bruke ordentlige Risotto ris. Det nytter ikke lage denne retten med vanlig ris. Ser du denne videoen lærer du på enkel  og riktig måte å lage denne deilige Italienske retten. Server den gjerne alene eller som tilbehør. I dag har jeg laget en sopprisotto servert sammen med kylling, men det finnes mange alternativer. Fremgangsmetoden er derimot lik. Her video:

Oppskrift 4 personer:

  • 85 gram ris per person
  • God kraft fra Kylling
  • 3 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • God olivenolje
  • 50 gram parmesan
  • 50 gram ekte smør
  • salt og peper
  • Fersk basilikum
  • forskjellig type sopp.

 

Start med en kjele og hell i olivenolje. Når oljen er varm tilsetter du sjalottløk og hvitløk. La løken bli myk uten å få farge.

DSC_0304.jpg

Tilsett deretter riskornene som du har skylt godt i kaldt vann. Stek i noen minutter før du begynner å tilsette kraften. Tilsett litt og litt kraft la store deler av væsken trekke seg inn i risen før du tilsetter mer væske. Å lage Risotto tar mellom 17-19 minutter. Sett gjerne på klokka og når det nærmer seg må du begynne å smake på kornene. De skal være Al dente (litt tyggemotstand) og være en del væske igjen rundt risen. Når risen er perfekt kokt skrur du av varmen og tilsetter sopp.

DSC_0303.jpg

Soppen steker du forsiktig i panne før du tilsetter den. Rør godt og tilsett smør og parmesan. Smak til med salt og nykvernet pepper. Rør inn litt fersk basilikum rett før servering.

Server med en gang. Det sies blant kokker: En risotto skal aldri vente på gjesten, gjesten skal vente på Risottoen 🙂 Lykke til.

dsc_0335

Kommenter