Ferske vårruller med Salma – Deilig, crispy og sunt! (med video)

Jeg har blitt veldig glad i ferske vårruller. Denne vietnamesiske varianten av vårruller er veldig godt. Det er enkelt å lage hjemme. Du kan selv velge hvilke grønnsaker du ønsker å fylle vårrullen med. Det er viktig med gode sauser til ferske vårruller. I dag hadde jeg 3 sauser til. Denne maten fungerer perfekt på hverdager og til festmat. Det er mest vanlig å servere som en forrett, men jeg liker det veldig godt som middag også. I mine øyne er dette så sunt at jeg gjerne spiser meg mett. Skal du først lage noen, så lag noen ekstra og pakk i plastfolie. Da har du en spennende niste/lunsj dagen etter. Sjekk denne videoen for hvordan du lager de!

Oppskrift:

  • rispapir (jeg pleier å kjøpe i innvandrerbutikker)
  • gulrot, agurk, mango, koriander, bønnespirer, vårløk, chili, paprika
  • Salmalaks
  • Glassnudler
  • Sauser til «dipping».

Du kan selvfølgelig kjøpe ferdige sauser, men det er veldig enkelt å lage selv og jeg synes det smaker bedre. Denne gangen serverte jeg med Ponzu saus, hoisin med peanøtter og en sweet chili sauce.

Oppskrift Ponzu:

Ta 5 spiseskjeer med soyasaus, 1 ts riseddik og saften av litt lime. Bland i finhakket chili, koriander og ingefær. Smak deg frem.

Oppskrift Hoisin med peanøtter:

Hell 2 spiseskjeer med nøytral olje i en kjele. Varm opp og hell i 3-5 fedd finhakket hvitløk. La koke til hvitløken får en gylden farge. Tilsett 5 spiseskjeer med Hoisin og 2 ss med peanøttsmør. Rør godt rundt og gi et oppkok. Tilsett litt finhakket chili.

 

 

Kommenter