Deilig Ostekake – enkelt å lage og smaker fantastisk!

Jeg er ikke noen kakemoms, men denne kaken synes jeg er utrolig god. Den er frisk og ikke alt for søt. Den er lett å lage og kan brukes til både bursdagsfeiring, dessert og kakelotteri. Jeg tror Ostekake er noe nesten alle liker. Denne kaken slipper du å steke og den lages på 15-20 minutter og trenger 2-3 timer i kjøleskapet.

dsc_0136

Oppskrift:

Fyll:

 • 3 dl kremfløte
 • 3 dl lettrømme
 • 200 gram kremost naturell
 • 4 ts melis
 • frøene fra 1 vaniljestang
 • 1 pk sitrongelé
 • 2 dl kokende vann

Bunn:

 • 1 boks Siba havrekjeks
 • 100 gram ekte meierismør

Topp:

 • 1 boks friske bringebær
 • 1 pk bringebærgelé
 • 2 dl kokende vann

Hvordan:

Start med å lage bunnen. Dette gjør du enkelt med å knuse havrekjeksen. Jeg liker å bruke hendene så det blir en litt grovere konsistens. Bland dette godt sammen med romtemperert smør. Gni sammen til en jevn masse og trykk ut jevnt i en kakeform.

dsc_0141

Sett kakebunnen i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Når du skal lage i stand fyllet starter du med å koke opp 2 dl vann og bland inn sitrongele som beskrevet på pakken. Hell kremost, rømme, frøene fra 1 vaniljestang og melis i en kjøkkenmaskin. Rør rundt til det er blitt en helt jevn masse. Når sitrongelé`n har blitt litt kaldere heller du dette i røren og blander litt til. Pisk kremfløten stiv og bland sammen  røren og kremen med en slikkepott. Når du bruker en slikkepott blir fyllet mer luftig og får en bedre konsistens. Hell røren over den kalde bunnen og sett i kjøleskapet.

dsc_0142-2

Nå kan du starte å lage topplaget. Skjær bringebær pent i 2 og lag bringebærgelé (med mindre vann) Når kaken begynner å stivne kan du pynte med bringebær.

dsc_0150

Det er valgfritt med gelélokk, men det er jo morsomt. Hvis du vil ha lokket liggende og dekke hele kaken  må du vente til kaken har stivnet helt. Det tar ca 2 timer i kjøleskapet. Jeg helte på gelén etter ca 30 minutter og da får du den morsomme effekten at lokket blit liggende i midten av kaken. Over den delen som har satt seg helt og den delen av fyllet som fortsatt er litt mykt. Om du vil ha lokk med gelé oppå, i midten eller uten kan du velge selv. Etter 2-3 timer i kjøleskapet er kaken klar til servering. Del opp i fine stykker og server. Lykke til.

dsc_0233

Kommenter