Entrecoté til perfeksjon – finn frem grillpanna!

den

Av og til er smaker det rett og slett himmelsk med en god biff. Jeg er veldig glad i Entrecoté  eller ytrefilet når jeg skal ha biff. Disse stykkene har mere kjøttsmak og i en entrecoté er det i tillegg mer fett som gir en saftig og god smak. Når du først skal lage den en biff er det viktig å gjøre det riktig. Sjekk gjerne posten min hvordan steke biff: Hvordan steke en biff – Full kontroll og perfekt resultat hver gang! I dag bruker jeg grillpanna, men metoden er den samme. Kjøper du kjøtt av god kvalitet og behandler kjøttet riktig kan du glede deg til en fantastisk middag. I dag serverer jeg biff med Chimichurri – Argentinsk grillsausmagi – en smakseksplosjon! , grillet squash, marinerte oliven og saltbakte poteter.

DSC_0441.jpg

Oppskrift:

  • 1 stort stykke deilig biff (jeg har brukt 600 gram til 2 pers)
  • smør, salt, pepper, hvitløk og timian
  • småpoteter
  • squash
  • marinerte oliven.
  • Chimichurri

Hvordan:

Det er viktig når du steker biff at du gjør dette riktig. Jeg passer på å legge biffen ut ca 2 timer før den skal stekes så den har romtemperatur når den stekes. I dag bruker jeg en grillpanne og deretter en tur i ovnen.

DSC_0442.jpg

Vask potetene godt og tørk av. Legg i en form og hell på olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen på 150 grader til de er helt møre. Når potetene er klare setter du ned ovnen til 70 grader og holder de varme frem til servering. Squash deler jeg i tykke skiver og steker i grillpanna etter biffen. Når biffen har fått en runde i grilpanna tar du mer salt, pepper, smør, hvitløk og timian. Stek i ovnen på 150 grader. Når biffen har nådd riktig kjernetemperatur. Jeg liker biffen best på 54-55 grader. Tar du biffen ut å lar den hvile i minst 15 minutter. Da legger jeg squash i panna og lar de stå i ovnen mens kjøttet hviler. Skjær kjøttet pent opp i 1,5 cm skiver og server sammen med chimichurri, squash, poteter og oliven. Her ser du hvordan

En annerledes og fantastisk godt Biffmåltid. Lykke til !

DSC_0463

 

Kommenter