Barnas «Grønnsaksbombe» med pølser – Smarte triks for å spise mer grønnsaker

Det er ikke alltid like lett å få barna til å spise nok grønnsaker. I denne oppskriften viser jeg deg noen smarte triks som gjør at du kan få barn til å spise masse grønnsaker og være fornøyde. En kombinasjon som frister de fleste foreldre. I denne retten bruker jeg noen lett gjenkjennelige grønnsaker som søtpotet og blomkål kombinert med noe de fleste barn liker nemlig pølser. Det er smart å bruke grønnsaker som er milde på smak, men jeg «lurer» masse grønnsaker inn i sausen. Og den smaker godt!! Gratiner hele retten med litt ost og kanskje blir dette en ny favoritt hjemme. Jeg kjører løk, gulrøtter og stilken fra blomkålen sammen med vann i blenderen. Denne grønnsakspureen tilsetter jeg i sausen. Sausen blir veldig god og kan fint brukes sammen med andre retter også.

DSC_0178-2.jpg

Oppskrift 1 stor form:

 • 4 kjøttpølser
 • 3 søtpoteter
 • 1 blomkål
 • 4 gulrøtter
 • 1 rødløk
 • 3 ss smør
 • 3 ss hvetemel
 • 5 dl melk
 • 2,5 dl vann
 • 1 salt, 1 ts pepper og 1ts sukker.
 • 150 gram revet ost
 • litt fersk persille

Start med å finne frem en stekepanne og en mindre kjele. Kutt opp pølser og søtpotet i terninger og stek i pannen i litt nøytral olje eller litt smør.

DSC_0183-2.jpg

Sett på middels varme og la den stå. Skjær av det ytterste på blomkålen og tilsett i stekpannen sammen med pølsene og potetene.

DSC_0191-2.jpg

Spar på stilken. Kutt stilken i små biter og skrell gulrøtter og løk. Kjør i en blender sammen med vannet til det har blitt en ganske jevn pure. Tilsett smøret i kjelen og når det har smeltet tilsetter du hvetemel og rører rundt. Spe på med melken og rør hele tiden. Dette er som en klassisk hvitsaus. Når du har rørt inn melken tilsetter du grønnsakspureen i sausen.

DSC_0197.jpg

Krydre med salt, pepper og sukker og tilsett ca 50 gram av smøret. Nå heller du alt fra stekepannen i formen og heller over sausen.

DSC_0206.jpg

Strø på med resten av osten og gjerne litt finhakket persille.

DSC_0209.jpg

Sett i en forvarmet ovn på 200 grader i 20 minutter. La retten kjøle seg litt ned før du serverer den! Lykke til.

DSC_0225.jpg

 

 

 

Kommenter