Kolbotn Skole – kokkekamp 6.trinn – Matglede, læring og konkurranse

den

I dag har jeg vært med på noe veldig hyggelig og givende. Jeg fikk en forespørsel om jeg kunne stille opp som dommer og veileder til en kokkekonkurranse for 6.trinn på Kolbotn skole. Det er en god venninne av meg som er lærer på Kolbotn skole som arrangerte kokkekampen. Finnes det en bedre måte og spre matglede og inspirasjon. Jeg kom til Kolbotn skole til finaledagen. Allerede hadde 12 lag og 4-5 elever pr gruppe konkurrert og nå var det finale med de 3 gjenværende lagene. Elevene var veldig spente og gledet seg tydeligvis til finalen.

DSC_0636

Oppgaven var at hver gruppe fikk 10 minutter til forberedelsene før de kunne starte matlagingen. De fikk 1 time til å servere en hovedrett og en dessert. Elevene fikk ikke bruke telefon for å finne oppskrifter, men hadde tilgjengelig en kokebok og egen erfaring og kreativitet.

DSC_0632

Jeg var veldig imponert over elevene. De samarbeidet veldig bra og løste oppgavene på en utrolig god måte. Lydnivået var overraskende lavt og det ble jobbet effektivt for å servere de beste rettene. Jeg fikk gleden av å bistå med små tips og triks, men elevene lagde all maten selv.

DSC_0663

Elisabeth Eik Gabestad er læreren i Mat og helse. Hun har tydeligvis gjort en god jobb og det var gøy å se barna hadde så gøy underveis. Jeg er imponert over hvordan dagens skolekjøkken er i forhold til mine egne minner om dette.

DSC_0622

 

 

Jeg fikk servert: Biffsalat med stekte grønnsaker og friterte søtpoteter, iskrem med mango og karameliserte nøtter, pasta bolognese, sjokoladefondant, kylling pakket i bacon og flere gode retter.

Elevene ryddet fint opp etter seg og det var klart for å kåre vinneren. Her var det mange spente elever. Det var en jevn konkurranse, men en vinner skulle kåres.

DSC_0685-3

Dette var en annerledes dag og veldig gøy å få være med! Dette er ekte matglede og jeg synes det er utrolig viktig at mat prioriteres i skolen. Veldig bra opplegg og tommel opp for Kolbotn Skole! I dag er den nok mange foreldre som får hjem fornøyde og blide elever. La barna være med på kjøkkenet for å lage mat og prøve seg frem. Dette er matglede!

Kommenter