Lammelår med rødvinsaus – GOD PÅSKE!

den

Lammelår har blitt en tradisjon for mange. Det smaker veldig godt hvis du tilbereder det riktig. Når man først har ekstra tid som i påsken, er det like greit å lage mat som tar tid. Det betyr ikke at du må jobbe mer med maten, men at den får stå i ovnen lenge. Når maten gjør seg klar kan du gå på tur, lese en bok eller slappe av. Jeg elsker kombinasjonen av lam og rødvinsaus. I denne oppskriften bruker jeg knuste poteter til, men smaker fortreffelig med fløtegratinerte poteter også.

Oppskrift:

Hvordan:

Her er det selvfølgelig lammelåret du må starte med. Det tar lengst tid. Jeg setter lammelåret inn på morgenen og gjør resten når middagen nærmer seg.

Knuste poteter og rødvinsaus kan du også lage i stand lenge før selve middagen. Så når middagen nærmer seg har du bare feta og chevre kremen og asparges å lage.

Oppskrift på ostekremen lenger ned. Når du skal tilberede asparges koker du opp saltet vann. Ta tak i asparges i hver sin ende og brekk. Da vil den naturlig brekke der den er moden. Det er toppen du skal tilberede. Kok i 3-4 minutter i saltet vann. Legg rett over i iskaldt vann og rett før servering varmer du de opp med litt smør og salt. Når du skal anrette tallerkenen liker jeg å starte med sausen. Dette gjør seg fint. Legg pent på poteter, asparges og lam. Lag noen fine «knotter» med ostesausen og du er klar for middag. Server sammen med en god rødvin og kos deg! God påske.

Oppskrift feta og chevre krem:

  • 100 gram fetaost
  • 100 gram chevre ost
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 fedd hvitløk (knuste)
  • saften av 1/2 sitron.

Bland alt sammen og kjør glatt med en stavmikser. Sett i kjøleskapet frem til servering.

Kommenter