Surf n Turf – Sjøkreps og biff med asiatiske smaker!

Jeg var med på Masterchef for et par år siden og her kommer oppskriften på en deilig Surf n turf. I oppgaven «kokken og eleven» fikk jeg  i oppgave å lage Cathrine sin asiatiske variant av Surf n Turf. Her er det ikke spart på gode råvarer eller smaker. Dette er en deilig og sommerlig rett!

kreps og biff

Oppskrift

 • oksekjøtt av god kvalitet
 • 3 sjøkreps pr person
 • 2 dl soyasaus
 • 3 ss fishsaus
 • 1 ss revet ingefær
 • 1 chilli kuttet i fine strimler
 • saften av 2 lime
 • 1 revet fedd av hvitløk
 • Glassnudler
 • bønnespirer
 • 1 mango
 • 1 agurk
 • fersk koriander.
 • 2 ts lakserogn

 

 

Hvordan:

Dette er egentlig en veldig enkel rett å lage. Det er utrolig viktig å smake nøye til så du finner en god balanse i sausen. Start med å finne frem en bolle og helle i Soyasaus, fishsauce, ingefær, hvitløk, chili og limesaft.

cathrine2

Stek opp biffene i til medium stekegrad. Dette gjør du lettest ved å bruke høy temperatur først på alle kanter av biffen før du steker den ferdig på lav varme eller i ovn til den har en kjernetemperatur på 55 grader. La kjøttet hvile minst 15 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Sjøkrepsen kan du koke eller grille hvis den er rå. Hvis den er ferdig kokt fra butikken varmer du den forsiktig opp. Det viktig at sjøkreps ikke får for mye varme da blir ikke smaken like god.

 

Skjær opp strimler av mango og agurk. Bland sammen i en bolle. Kok opp noen glass nudler. Følg oppskrift på pakken. Husk å ha litt salt i vannet. Vi friterte noen glass nudler for å få et crispy element på toppen, men det er ikke nødvendig.

Her et bilde fra Masterchef av Cathrine som tilslutt sto igjen som vinner av konkurransen og meg som var eleven i denne oppgaven 🙂

 

cathrine og jh

Når du skal sette sammen retten finner du frem noen fine skåler eller tallerkner og legger på litt av nudlene. Ta deretter salaten av agurk og mango. legg på noen bønnespirer og dander pent okse skivene og sjøkrepsen. Pynt med litt friterte glass nudler, fersk koriander og eventuelt lakserogn. Avslutt med å helle pent på en god del av den deilig sausen og du er klar til å servere.

Dette er en sommerlig og veldig deilig rett! Litt dyre råvarer, men skal du unne deg noe ekstra godt er dette er perfekt måltid. Lykke til.

surfnturf1

 

 

3 kommentarer Legg til din

 1. Eirunn Høyer sier:

  Denne skal lages asap – tusen takk for oppskriften

 2. Ole Martin sier:

  Hei,
  Denne oppskriften ser veldig god ut, men jeg har et lite spørsmål til den.
  Hvor mange personer er den beregnet for?
  Gleder meg til å teste den ut!

  1. janhenriks sier:

   Hei Ole Martin. Oppskriften er for 2-4 personer. Jeg beregner ca 150 gram biff per person og 2 sjøkreps haler. Er veldig godt!! Lykke til 👍

Kommenter